Pizza cu pui

de dobrezaira in Pizza, 3 Oct 2012 | 1932 vizualizari

 

Blatul l-am preluat de la Ubulika , cu deosebirea ca nu am avut drojdie uscata si am pus proaspata, este demential de pufos si gustos. Eu am vrut neaparat sa-i pun pui, dar fiecare adauga ce toping vrea.

 

INGREDIENTE

  • Blatul-
  • 125 gr apa rece
  • 125 gr apa calda
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 400 gr faina
  • 3 lg ulei
  • 25gr drojdie proaspata
  • Topping
  • ciuperci taiate-1 borcan (340gr)
  • masline fara samburi - 200 gr
  • 3 copanele de pui fierte
  • 200 gr muschi tiganesc
  • 200 gr cascaval
  • 2 rosii
  • 1/2 ceapa
  • 1 gogosar
  • suc de rosii 500ml
  • sos din suc de rosii dulce si iute cate un castronel(150ml)
  • sare,piper,busuioc,oregano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu pui:

Blatul l-am facut dupa instructiunile Ubulikai: drojdia am amestecat-o cu apa calda, separat intr-un bol am amestecat apa rece cu sarea, zaharul si uleiul si le-am turnat alternativ peste faina, amestecand cu o lingura. Framantam putin la sfarsit, daca este nevoie (in functie de faina ) mai punem 1-2 linguri de apa. O lasam sa creasca 1-2 ore, tot asa in functie de temteratura din camera.

Cand a crescut bineee, o punem in tava mare de aragaz pe care o tapetam cu ulei si o lingura de faina amestecata cu o lingura de malai ( credeti-ma este super malaiul de pe fundul blatului - am furat ideea de la Jerry's Pizza). Ungem cu suc de rosii, presaram busuioc, oregano si piper si decoram : puiul fiert dezosat si taiat bucatele, maslinele intregi, fara samburi am zis, ciupercile stoarse de zeama, muschiuletul taiat fasii, ceapa solzisori, ardeiul feliute si rosiile, tot feliute. Cateodata, dupa chef, in cazul de fata nu, mai imi place sa pun bucati de ananas. 

O bagam la cuptor la foc potrivit, dupa 30 de min. o scoatem si adaugam cascavalul dat pe razatoarea mare. Dupa doua minute este gata.

Desi aveam ketchup cumparat prin frigider am preferat sa o servim cu sos facut in casa. In sucul de rosii facut de mine  am pus busuioc , putin piper pentru aroma, iar la sosul iute am adaugat putina paprika, tot de mine facuta...ha, ha, ce ma mai laud....

A fost delicioasa, dovada ca m-am trezit ca nu mai am ce sa fotografiez.Noroc ca am fost doar 3 la masa si a mai ramas o portie ( eu si sotul am mancat cate doua...atat de delicioasa a fost, copilul doar una, normal )

Multumesc Ubulika, cred ca am peste 10 retete de blat pentru pizza, dar asta m-a cucerit. Si data viitoare tot pe acesta il voi face.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza cu pui 180383
retete culinare - Pizza cu pui 180384

COMENTARII (24)

Sim0na 1

03.10.2012, 21:51

Tare bun pizza!!! Blatul este subtire si pufos, sau subtire si crocant?

dobrezaira 1

04.10.2012, 08:27

pufooooos, foarte pufos

adry88 1

04.10.2012, 10:46

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S