Pizza cu pui

de Sylvia in Pizza, 20 Mai 2010 | 1967 vizualizari

 

Aseara a fost seara de pizza pentru baieti, aceasta a fost una dintre ele, o pizza lejera dar foarte gustoasa, cu bucati de piept de pui.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • aluat de pizza ( preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare.
  • Pentru garnitura avem nevoie de
  • o jumatate de piept de pui taiat fasii subtiri,
  • o lingura sos de rosii, 
  • cateva ciuperci champignion crude taiate lamele fine,
  • mozzalla,
  • o jumatate de ardei taiat cubulete,
  • cateva masline,
  • ardei iute optional,
  • oregano.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu pui:

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ).

 Intindem blatul de pizza si il ungem cu sos de rosii si il lasam pana pregatim celelalte ingrediente pentru a mai creste putin. Intr-o tigaie punem la incins  o lingura de ulei masline si punem bucatile de pui la calit, condimentate cu sare si piper si lasam la foc mic pana se albesc, pret de cateva minute.

  Pregatim pizza punand un strat de mozzarella rasa, ciupercile , feliile de pui si ardeiul taiat cubulete.La final garnisim cu cateva masline negre si cateva rondele de adrei iute.

 Se da la cuptorul preincalzit inainte la temperatura maxima si lasam pe treapta cea mai de jos 10-15 minute . Este delicioasa si foarte consistenta .

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza cu pui-0
Pizza cu pui-1

COMENTARII (7)

Sylvia 1

20.05.2010, 13:04

Lia te servesc cu drag !

Dana Cristea - pusikmea 1

21.05.2010, 13:10

aoleooo sylvia, asta e preferata mea

Sylvia 1

21.05.2010, 13:48

Si a mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04