Pizza cu salam, rosii uscate si edamer

de Sim0na in Pizza, 2 Oct 2013 | 3332 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 500 g faina alba
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 5 linguri lapte batut
  • ½ lingurita sare
  • 200-250 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei de masline
  • Ptr. topping:
  • salam crud uscat
  • rosii uscate in ulei
  • masline negre
  • ciuperci
  • edamer
  • mozzarella
  • Ptr. sos:
  • 2 cani suc de rosii
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingurita zahar
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingurita busuioc
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita ardei iute macinat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu salam, rosii uscate si edamer:

Mai intai am pregatit aluatul: faina am cernut-o intr-un bol. Am adaugat oul, drojdia, laptele batut, praful de sare, iar la final treptat apa. Cantitatea de apa este in functie de tipul fainii. Am inceput sa framant aluatul, adaugand treptat uleiul de masline. Aluatul l-am framantat cca 10-15 minute, pana a devenit elastic si nelipicios. L-am pus intr-un castron, am acoperit cu folie alimentara si cu un prosop, si am lasat cca 1 ora intr-un loc caldut pentru ca aluatul sa-si dubleze volumul.

Intre timp am pregatit sosul: sucul de rosii, ketchup-ul, zaharul, sarea, busuiocul, uleiul de masline, cateii de usturoi taiati felii si 1 cescuta de apa le-am pus intr-un vas, la foc mic. Am amestecat din cand in cand, iar dupa cca 15 minute am adaugat ardeiul iute si am mai lasat vre-o 5 minute pentru ca sosul sa se lege. Inainte de a pune ardeiul iute am scos cateva linguri de sos, pentru a le folosi la a „unge” pizza.

Cand aluatul a fost gata crescut, l-am scos pe plansa de lucru infainata si l-am impartit in 3 bile egale, care vor devenii 3 blaturi de pizza. Am intins cu sucitorul fiecare bila de aluat, dandu-i forma rotunda cat era tava. Aluatul l-am pus in tava, l-am uns cu sosul nepicant, am adaugat mozzarella, apoi am pus topping-ul: salamul, rosiile uscate taiate felii, maslinele feliate si ele, si ciupercile. Deasupra am pus bucati de edamer si am ras mozzarella. Am dat tava la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute.

A iesit o bunatate!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu salam, rosii uscate si edamer" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

laura_n 1

03.10.2013, 10:55

bestiala, eu sunt innebunita dupa rosii uscate

Alina26 1

03.10.2013, 12:15

Rocsi 1

03.10.2013, 12:56

Mmm ce bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu "de toate "