Pizza cu salam si sunca

de simona72 in Pizza, 17 Feb 2013 | 2671 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat: 200 gr faina alba
  • 100 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei de masline
  • jumatate de lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 10-15 gr drojdie proaspata
  • pt sosul de rosii:
  • o cutie rosii in bulion
  • 4-5 frunzulite de bususioc
  • un virf de cutit de pasta de ardei iute
  • o lingurtita sirop de agave sau miere
  • sare
  • piper
  • o lingura ulei de masline
  • pt umplut pizza:
  • 150 gr cascaval
  • feliute de salam crud uscat si sunca
  • masline negre fara simburi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu salam si sunca:

Facem un aluat din toate ingredientele ca pt paine, dar aluatul pt pizza va fi mai virtos,mai tare ca si aluatul de paine. Il lasam 15-20 minute sa creasca la loc caldut, dar nu f mult, nu avem nevoie de un aluat f bine dospit daca dorim o pizza cu blat subtire. Cind este gata aluatul il intindem in foaie subtire si-l punem in tava pt pizza. Facem sosul din toate ingredientele pe care le avem specificate, dar punem doar 3 rosii din conserva si citeva linguri de suc. Se poate folosi si bulion facut in casa. Deci, toate ingredientele se pun in robot, se paseaza si e gata sosul. Daca va ramane din sos il puteti folosi ca si ketchup. Punem citeva linguri din sos,cam 4-5 linguri am pus eu, pe toata suprafata aluatului, radem cascavalul si-l imprastiem si pe el, adaugam feliile de salam si sunca dupa bunul plac. Mai adaugam si citeva felii de masline fara simburi si o dam la cuptorul incalzit la 180 grade pt 10-12 minute.

 

TIPS-URI

1

Tava de pizza pe care am folosit-o eu a avut diametrul de 30 cm

RETETA IN IMAGINI

Pizza cu salam si sunca-0
Pizza cu salam si sunca-1
Pizza cu salam si sunca-2
Pizza cu salam si sunca-3
Pizza cu salam si sunca-4
Pizza cu salam si sunca-5
Pizza cu salam si sunca-6
Pizza cu salam si sunca-7

COMENTARII (5)

Rocsi 1

17.02.2013, 20:53

mamaieelena 1

18.02.2013, 21:43

Bya Ralu 1

19.02.2013, 11:48

buna pizza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04