Pizza cu salam uscat si ghebe

de Angelina_Elena in Pizza, 29 Sep 2013 | 1073 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 1/2 lingura untura
  • 1/2 cubulet drojdie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 1/2 lingurita oregano
  • apa calduta
  • Topping:
  • salam uscat
  • ghebe
  • ceapa rosie
  • cascaval Delaco De Senvis
  • ketchup dulce Univer
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu salam uscat si ghebe:

Aluat:

Intr-un bol punem faina, oregano si sarea.

Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul si incepem sa adaugam putina apa cat sa dizolvam totul.

Adaugam apoi untura. Treptat daugam apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Presaram putina faina peste aluat, il acoperim cu un servet curat si-l lasam sa dospeasca la loc cald, ferit de curenti pana isi dubleaza volumul.

Pregatire:

Salamul il taiem feliute, ceapa curatata si spalata o taiem rondele, ghebele le taiem marunt iar cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici

Scoatem aluatul pe masa infainata si il framantam putin.

Intindem o foaie dreptunghiulara, pe care o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Peste aluat intindem un strat subtire de ketchup, asezam feliute de salam, cascaval ras, ghebe si rondele de ceapa rosie.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute, pana incepe sa se rumeneasca usor pe margine.

Se serveste calda.

Pofta buna!

 

COMENTARII (32)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

29.09.2013, 22:21

Rocsi

Lia_

Lia_ 1

30.09.2013, 06:50

ff buna

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

30.09.2013, 09:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!