Pizza cu sos Bechamel, sparanghel, oua de prepelita si Coppa

de Satisfyyourcravings in Pizza, 25 Mar 2016 | 2212 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 400 grame faina integrala
  • 100 grame malai
  • 1 pachet 7 grame drojdie uscata
  • 325 ml apa calduta
  • 1/2 lingura zahar
  • 1/2 lingura sare
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 1 lingura unt
  • 1 lignura faina
  • 230 ml lapte degresat
  • putina nucsoara
  • 30 grame parmezan
  • 200 grame branza Cheddar
  • piper
  • 2 galbenusuri
  • Pentru topping:
  • 1/2 legatura sparanghel proaspat
  • 50 grame mazare congelata
  • 50 grame fasole bob mare, congelata
  • 10 oua prepelita,
  • cateva felii de Coppa sau Prosciutto
  • Pentru sosul de busuioc:
  • 1/2 legatura busuioc proaspat
  • 1/2 catel de usturoi
  • sare
  • ulei de masline extra virgin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sos Bechamel, sparanghel, oua de prepelita si Coppa:

Se amesteca faina, malaiul si sarea. 

Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile pana se obtine un aluat. 

Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se framanata pana devine un aluat elastic si catifelat. 

Se transfera intr-un vas curat, se acopera cu folie alimentara si prosoape si se lasa sa creasca in loc cald pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, se topeste untul intr-o cratita si se adauga faina. Se gateste la foc mic 4 minute, amestecand frecvent. Se adauga laptele treptat, amestecand cu un tel. Se gateste pana se ingroasa. 

Se ia sosul de pe foc, se adauga Parmezanul si Cheddar, cele doua galbenusuri, nucsoara si piper. Se amesteca pana devine omogen.

Se gateste sparanghelul 4 minute, in apa fierbinte, apoi se clateste sub jet de apa rece.

Se adauga mazarea si fasolea intr-o sita si se clatesc sub jet de apa fierbinte, pentru a se decongela. 

Pentru sosul de busuioc, se culeg frunzele, se aseaza intr-o sita si se clatesc sub jet de apa fierbinte pentru 15 secunde. Se clatesc apoi cu apa rece. Se adauga intr-un mojar impreuna cu usturoiul si sare grunjoasa. Se transforma intr-o pasta si se adauga apoi ulei de masline pana devine un sos oarecum lichid.

Se imparte aluatul in 2 si se formeaza doua pizza. Se ung cele 2 pizza cu sosul Bechamel, se adauga mazarea, fasolea si sparanghelul, se aseaza pizza pe piatra pentru pizza, incalzita in prealabil sau pe folie de aluminiu si se introduc in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius, direct pe gratarul cuptorului, pe raftul din mijloc, sau cel imediat urmator de jos. Se gatesc pe rand cate 12 minute. 

Se sparg cate 5 oua de prepelita, din loc in loc, pe fiecare pizza si se mai lasa la cuptor 2-3 minute. 

Se scot si se aseaza din loc in loc sos de busuioc si fasii de Coppa/ Prosciutto si se stropessc cu ulei de masline extra virgin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sos Bechamel, sparanghel, oua de prepelita si Coppa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan