Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Fie ca e vorba de o petrecere sau de o cina, pizza este oricand bine-venita.
Pentru 1 forma (28 cm)
Se prepara aluatul de pizza: se pune intr-un castron faina . Se face o adancitura la mijloc , se adauga drojdia, untul si sarea si turnam un pic de apa calduta pentru a dospi un pic drojdia.Se framanta aluatul bine pana devine elastic si nu mai este lipicios. Apoi se pune intr-un castron, se acopera cu o panza si se lasa la dospit intr-un loc cald 1 ora, cat sa-si dubleze volumul.
Se unge tava cu un strat subtire de ulei. Se mai framanta putin aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina si se intinde o lipie cam cat forma .
Deasupra pe aluat incepem sa asezam feliile de sunca, gogosarii,rosiile , maslinele taiate felii,cascavalul ras si daca dorim ketchup-ul.Bineinteles saram si condimentam si presaram cateva fire de menta.
Introducem la cuptorul incins timp de 20-25 min. pana se topeste branza iar marginea e rumenita. Se scoate din cuptor, se taie in felii si se serveste imediat.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult