Pizza cu Sunca

de Maria68 in Pizza, 22 Apr 2012 | 1610 vizualizari

 

Fie ca e vorba de o petrecere sau de o cina, pizza este oricand bine-venita.

 

INGREDIENTE

Pentru 1 forma (28 cm)

  • 250 gr. faina, in plus pentru prelucrat
  • 1/2 cub de drojdie
  • 1 cubulet mic de unt
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • cateva felii de sunca slaba
  • gogosar,
  • rosie
  • ,masline
  • 50 gr. cascaval ras,
  • piper,
  • sare,
  • cateva frunzulite de menta.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu Sunca:

 Se prepara aluatul de pizza: se pune intr-un castron faina . Se face o adancitura la mijloc , se adauga drojdia, untul si sarea si turnam un pic de apa calduta pentru a dospi un pic drojdia.Se framanta aluatul bine pana devine elastic si nu mai este lipicios. Apoi se pune intr-un castron, se acopera cu o panza si se lasa la dospit intr-un loc cald 1 ora, cat sa-si dubleze volumul. 
Se unge tava cu un strat subtire de ulei. Se mai framanta putin aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina si se intinde o lipie cam cat forma . 
Deasupra pe aluat incepem sa asezam feliile de sunca, gogosarii,rosiile , maslinele taiate felii,cascavalul ras si daca dorim ketchup-ul.Bineinteles saram si condimentam si presaram cateva fire de menta.

Introducem la cuptorul incins timp de 20-25 min. pana se topeste branza iar marginea e rumenita. Se scoate din cuptor, se taie in felii si se serveste imediat.

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza cu Sunca-0
Pizza cu Sunca-1
Pizza cu Sunca-2
Pizza cu Sunca-3

COMENTARII (22)

Maria68

Maria68 1

24.04.2012, 18:46

Multumesc

Sim0na

Sim0na 1

24.04.2012, 20:05

Foarte buna!!!

aalliinnaa07

aalliinnaa07 1

29.04.2012, 18:21

fffff buna imi place mult pizza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!