Pizza cu ton

de Dana_Retetegg in Pizza, 14 Mai 2012 | 5133 vizualizari

 

Pizza cu ton era pe lista de asteptare de foarte mult timp. De cate ori faceam pizza aveam in plan sa o fac dar fie uitam sa iau ton, fie imi veneau alte pofte si idei si ajungeam sa fac alt tip de pizza (desigur, la fel de buna).

Insa la ultima 'seara de pizza acasa' mi-am luat toate cele necesare si-am facut super delicioasa pizza cu ton, ceapa verde, rosii etc. Se face repede, se mananca si mai repede si este super gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 500 g faina,
  • 1 cub (25g) drojdie,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 2 lingurite de zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 3 linguri de ulei;
  • Pentru topping:
  • ton maruntit in ulei,
  • ceapa verde,
  • rosii cherry,
  • sos de rosii,
  • masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton:

Blat:

Am pus faina cernuta intr-un bol.

Am adaugat sare si zahar.

Drojdia am dizolvat-o in lapte caldut si am adaugat-o peste faina. Am pus uleiul si am framantat un aluat elastic dar nu foarte moale.

L-am lasat 1 ora sa creasca la loc cald.

Pizza:

Am intins aluatul pe masa infainata si am incercat sa-i dau o forma cat mai aproape de rotund :)

Am pus apoi o hartie de copt in tava si am asezat aluatul pe ea. 

L-am uns cu sos de rosii, apoi am distribuit uniform tonul (scurs bine de ulei).

Am pus peste ton si ceapa tocata marunt, rosiile taiate pe jumatate (sau chiar intregi daca sunt mici) si maslinele.

Am copt la foc mediu 15-20 minute.

Am servit pizza cu mareee pofta :)

 

TIPS-URI

1

Ca topping puteti sa puneti si porumb, mozzarella, sau orice altceva va place si merge bine in combinatie cu tonul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

iry-gabriela 1

15.05.2012, 09:54

as manca si cu ochi o felie

Silvioara 1

15.05.2012, 10:48

Cred si eu ca se mananca repede... Pentru mine n-a mai ramas?

Dana_Retetegg 1

15.05.2012, 11:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ton si porumb