Pizza cu ton si alge de mare

de Kralizec in Pizza, 13 Noi 2010 | 2877 vizualizari

 

Pentru cei care doresc o pizza mai deosebita, va recomand aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • trei masuri de faina;
  • o masura de gris;
  • drojdie;
  • un praf de sare;
  • una, doua linguri de ulei (optional, vezi tipsuri;
  • apa calduta;
  • o lingurita de zahar.

Ingrediente pizza:

  • o conserva de ton (preferabil ton intreg in suc propriu);
  • 100 gr. alge de mare cu somon afumat;
  • 2, 3 fire de ceapa verde;
  • oregano;
  • busuioc;
  • masline negre cu chili;
  • mozzarella;
  • sos de rosii cu capere;
  • zeama de lamaie;
  • ardei iute in ulei de masline (optional).
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton si alge de mare:

Aluat: Se pune drojdia intr-o cana impreuna cu apa calduta si o lingurita de zahar. Dupa ce se dizolva, o amestecam cu faina, grisul, putina sare si lingura de ulei. O lasam la dospit apoi o intindem in tava.

Pizza: Punem tonul pe aluat si-l distribuim, in mod egal, pe toata suprafata. Adaugam si algele cu somonul afumat, apoi ceapa verde. Condimentam cu oregano si busuioc. Deasupra radem mozzarella peste care punem sosul de rosii cu capere si maslinele cu chili. O introducem in cuptor si, aproximativ, dupa 30 de minute e gata de servit, nu inainte de a o stropi cu zeama de lamaie. Cui ii place pizza mai picanta, poate adauga ardei iute in ulei de masline. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

grisul ne ajuta sa obtinem un aluat mai subtire, acesta prevenind cresterea, prea mult, a aluatului;

2

uleiul se folosete pentru a obtine un aluat mai crocant.

RETETA IN IMAGINI

Pizza cu ton si alge de mare-0
Pizza cu ton si alge de mare-1
Pizza cu ton si alge de mare-2
Pizza cu ton si alge de mare-3
Pizza cu ton si alge de mare-4
Pizza cu ton si alge de mare-5
Pizza cu ton si alge de mare-6
Pizza cu ton si alge de mare-7

COMENTARII (10)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

18.11.2010, 13:48

daca faci fara alge, vin si eu. felicitari pt mentinerea in top.

elena1988

elena1988 1

24.02.2011, 09:11

babi5

babi5 1

15.12.2014, 15:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!