Pizza cu trei feluri de brânză

de iri_iri in Pizza, 8 Oct 2015 | 639 vizualizari

 

Ingredientele, doar le-am enumerat deoarece fiecare in parte va adauga atat cat doreste , mai mult sau mai putin.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • Un cub de drojdie mic;
  • 2 linguri de zahar;
  • Un pahar cu apă călduță;
  • O lingură de oțet;
  • Sare, ulei;
  • Făină cat cuprinde.

Restul de ingrediente :

  • branza mozzarela;
  • brânză parmezan;
  • cascaval afumat;
  • salam victoria;
  • oua (1 la o tavă );
  • ardei ;
  • 2 linguri de bulion+ 4 linguri apa, delikat si piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu trei feluri de brânză:

Aluatul:

Drojdia se sfărâmă,  peste care se adaugă zahăr, un praf de sare și 3 linguri de faină. 

Peste acestea se adauga paharul de apă  călduță,  se amestecă bine și se lasă maiaua la umflat până crește în  volum.

Separat se taie salamul dacă  se poate în felii cât mai subțiri  (se poate pune la alegere orice fel de salam , piept de pui sau chear bacon ).

Ardeiul se curăță,se  spală și apoi se taie rondele sau cuburele după preferință. 

Bulionul se va pune într-un bol, peste care vom adauga si apa, delikatul si piperul după gust si vom amesteca pana la omogenizare, formându-se un sos mai subțire de bulion.

Dupa ce maiaua a crescut se va adauga peste făină  (cam 400g la inceput si se mai adauga pe parcurs, la nevoie), oțet si 3-4 linguri de ulei, după  care se frământă  pana devine un aluat elastic , bun de modelat.

Se lasa la crescut 1/2 h dupa care se va intinde o foaie(eu intind foia subtire pentru ca asa le place celor din casă dar si pentru ca se coace repede si devine fragedă si ușor crocantă ) si se va aseza intr-o tavă pe care am uns-o cu un pic de ulei.

Peste aluat se va intinde cu o lingura, un strat subtire de sos de bulion, peste care vom rade mozzarela. 

Peste mozzarela, se va aseza salamul si ardeiul, peste care vom rade cascaval afumat. 

Peste cașcaval vom turna un ou batut bine si la final vom rade parmezan. 

Se da la cuptor(bine incins) 30 de minute si se serveste de preferință caldă. 

 

TIPS-URI

1

Otetul il folosesc la aluatul de pizza si nu numai, deoarece are rol de a fragezi aluatul

2

Se poate face doar cu brânză fara a mai adauga si salamul si va iesi la fel de gustoasă .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza cu trei feluri de brânză 405069
retete culinare - Pizza cu trei feluri de brânză 405070
retete culinare - Pizza cu trei feluri de brânză 405071
retete culinare - Pizza cu trei feluri de brânză 405072
retete culinare - Pizza cu trei feluri de brânză 405073
retete culinare - Pizza cu trei feluri de brânză 405074
retete culinare - Pizza cu trei feluri de brânză 405075
retete culinare - Pizza cu trei feluri de brânză 405076
retete culinare - Pizza cu trei feluri de brânză 405077
retete culinare - Pizza cu trei feluri de brânză 405079

COMENTARII (10)

Aletta 1

08.10.2015, 22:53

iri_iri 1

09.10.2015, 20:49

Rocsi

iri_iri 1

09.10.2015, 20:50

Aletta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S