Pizza cu trei feluri de brânză

de iry-gabriela in Pizza, 8 Oct 2015 | 3078 vizualizari

 

Ingredientele, doar le-am enumerat deoarece fiecare in parte va adauga atat cat doreste , mai mult sau mai putin.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • Un cub de drojdie mic;
  • 2 linguri de zahar;
  • Un pahar cu apă călduță;
  • O lingură de oțet;
  • Sare, ulei;
  • Făină cat cuprinde.

Restul de ingrediente :

  • branza mozzarela;
  • brânză parmezan;
  • cascaval afumat;
  • salam victoria;
  • oua (1 la o tavă );
  • ardei ;
  • 2 linguri de bulion+ 4 linguri apa, delikat si piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu trei feluri de brânză:

Aluatul:

Drojdia se sfărâmă,  peste care se adaugă zahăr, un praf de sare și 3 linguri de faină. 

Peste acestea se adauga paharul de apă  călduță,  se amestecă bine și se lasă maiaua la umflat până crește în  volum.

Separat se taie salamul dacă  se poate în felii cât mai subțiri  (se poate pune la alegere orice fel de salam , piept de pui sau chear bacon ).

Ardeiul se curăță,se  spală și apoi se taie rondele sau cuburele după preferință. 

Bulionul se va pune într-un bol, peste care vom adauga si apa, delikatul si piperul după gust si vom amesteca pana la omogenizare, formându-se un sos mai subțire de bulion.

Dupa ce maiaua a crescut se va adauga peste făină  (cam 400g la inceput si se mai adauga pe parcurs, la nevoie), oțet si 3-4 linguri de ulei, după  care se frământă  pana devine un aluat elastic , bun de modelat.

Se lasa la crescut 1/2 h dupa care se va intinde o foaie(eu intind foia subtire pentru ca asa le place celor din casă dar si pentru ca se coace repede si devine fragedă si ușor crocantă ) si se va aseza intr-o tavă pe care am uns-o cu un pic de ulei.

Peste aluat se va intinde cu o lingura, un strat subtire de sos de bulion, peste care vom rade mozzarela. 

Peste mozzarela, se va aseza salamul si ardeiul, peste care vom rade cascaval afumat. 

Peste cașcaval vom turna un ou batut bine si la final vom rade parmezan. 

Se da la cuptor(bine incins) 30 de minute si se serveste de preferință caldă. 

TIPS-URI

1

Otetul il folosesc la aluatul de pizza si nu numai, deoarece are rol de a fragezi aluatul

2

Se poate face doar cu brânză fara a mai adauga si salamul si va iesi la fel de gustoasă .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu trei feluri de brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Aletta 1

08.10.2015, 22:53

iry-gabriela 1

09.10.2015, 20:49

Rocsi

iry-gabriela 1

09.10.2015, 20:50

Aletta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza casei