Pizza cu vinete

de Xandrinne in Pizza, 8 Sep 2011 | 2105 vizualizari

 

O noua reteta pentru provocarea lunii septembrie Dulce Romanie gazduita de Betty.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 g faina,
  • 1/2 lingurita sare
  • cca 20 g drojdie proaspata
  • 3-4 linguri ulei
  • 140-150 ml apa calduta;
  • 1 vanata,
  • cateva rosii,
  • cascaval;
  • Sos:
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 rosie mare, coapta
  • 1 lingurita de bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu vinete:

Cern faina intr-un castron, fac o gropita in mijloc unde pun drojdia; peste drojdie presar putin zahar si torn apa calduta, amestecand usor-incerc sa fac chestia asta in gropita de care va vorbeam; las putin sa faca drojdia bulbuci, dupa care incep sa framant pana aluatul nu se mai lipeste de degete; am grija sa incorporez si sarea pe parcurs. Pe final incorporez si uleiul.

Acopar castronul cu un servet curat si las aluatul la dospit, vreo 30 de minute, timp in care am continuat joaca in bucatarie.

Ma apuc de sos, care, drept sa zic cam e "cheia si lacata" acestei retete. Nu e deloc greu de facut dar are un gust grozav. Asez artistic pe masa de lucru rosia, ceapa si usturoiul-ok, chestia asta e doar asa, pentru poza, daca ne-ar fi fost grozav de foame nu ma mai pierdeam in amanunte :)

Decojesc rosia (in prealabil scufundata in apa fierbinte 1 minutel) si o toc cubulete. Toc marunt ceapa, dau pe razatoarea mica usturoiul. Calesc usor, intr-o lingura de ulei, ceapa si usturoiul (nu le prajesc ci doar le inmoi); adaug rosia si las amestecul pe foc, sa se "topeasca" aceasta din urma. Amestec destul de des, flacara nu trebuie sa fie mare. Pun putina sare, lingurita de bulion, mai dau un clocot si dau sosul format la racit.

Feliez vanata (fara sa o curat de coaja); feliile de vanata le stropesc cu zeama de lamaie.

Incing putin ulei in tigaie si prajesc feliile de vanata pe ambele parti (nu exagerez cu prajitul si nici cu uleiul). Scot feliile de vanata pe prosoape absorbante, care sa "traga" uleiul.

Intind o foaie de aluat, cu mana, (in forma cat de cat rotunda), in tava unsa cu ulei. Ung aluatul cu sosul de rosie pregatit, asez apoi feliile de vanata, peste ele pun felii de rosii.

Rad niste cascaval deasupra si introduc tava in cuptorul preincalzit, la 200 de grade.

Sincer, nu m-am uitat la ceas, dar nu a durat foarte mult sa se coaca pizza, cca 30 de minute. Aproape de final am pus deasupra niste frunze de busuioc.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza cu vinete 124506
retete culinare - Pizza cu vinete 124507
retete culinare - Pizza cu vinete 124508
retete culinare - Pizza cu vinete 124509
retete culinare - Pizza cu vinete 124510
retete culinare - Pizza cu vinete 124511
retete culinare - Pizza cu vinete 124512
retete culinare - Pizza cu vinete 124513

COMENTARII (13)

Xandrinne 1

24.10.2011, 14:08

Va multumesc frumos!

VERONICA2607 1

18.03.2012, 18:38

buna

Bya Ralu 1

15.09.2013, 23:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S