Pizza cu vinete

de vio_dreams in Pizza, 5 Sep 2013 | 7852 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 250 gr faina
  • 125 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 gr drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar

pentru topping:

  • o vanata subtire
  • 100 gr pecorino romano
  • 2-3 linguri sos pentru pizza
  • 2-3 catei usturoi
  • doua fire patrunjel
  • doua fire busuioc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu vinete:

Taiem vanata felii cat mai subtiri. Le presaram cu sare si le lasam sa se scurga.

Le punem pe grill-ul uns cu doua linguri de ulei de masline si le lasam sa se faca pe ambele parti.

Curatam usturoiul, il pisam si il  amestecam cu sosul. Eu am folosit ketchup facut in casa. Reteta o puteti gasi aici

Pregatim aluatul. Aici gasiti explicatii in imagini pas cu pas. Intindem o foaie rotunda si o punem in tava tapetata cu hartie de copt. Intepam pe toata suprafata cu o furculita ca sa nu se umfle la copt.

Intindem sosul pe toata suprafata.

Radem jumatate din cantitatea de pecorino peste sosul cu usturoi. Pecorino romano este o branza italiana de oaie tare si sarata, ce inlocuieste de multe ori  parmezanul. Daca nu aveti pecorino puteti folosi parmezan, mozzarella, cascaval, chiar si o telemea de oi sarata si bine uscata.

Punem vinetele pe toata suprafata si presaram patrunjelul si busuiocul rupte bucatele.

Radem din nou deasupra restul de pecorino. 

Dam la cuptor pana ce pizza se rumeneste usor pe fund.

Decoram cu frunzulite de busuioc pentru un plus de gust si de culoare si servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu vinete" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza...la dieta!