Pizza cuib de prepelita

de Lia_ in Pizza, 11 Oct 2013 | 1173 vizualizari

 

EDITEZ: Am deschis o rubrica "Design culinar" si am pus-o (deocamdata cu 4 retete) sub proprietatea intelectuala a autorului pe firma noastra (pentru uzul domestic nu este nici o restrictie ci numai pentru terti, persoane juridice) cf. Legii 8/1996.
Nu ca mi-am luat-o in cap, va povestesc eu pe perete despre ce este vorba, nu ma asteptam la o asemenea turnura :). ......continui :): ..... E-heeee !!!... am descoperit din greseala la aparatul foto sa pozez cu "scene" si-mi place la nebunie cum arata poza de prezentare dar v-am pus si poze normale.
Din lipsa de timp, abandonasem ideea de a mai invarti la pizzometru dar, mah, m-a lovit ideea cu "multipizza floare",
am schitat repede "proiectul" si pe urma mi-au venit buluc idei pe care le-am pus pe hartie. N-am capital ca mi-as deschide o pizzerie atat de mult imi place sa ma joc
cu texturi, culori, forme, arome ... Imi place la nebunie! Dupa ce mi-am facut schitele, am mers la cumparaturi si aveam in plan sa fac una si cu oua de prepelita ca prea
sunt dragute si decorative. Imi mai ramasese un botz de aluat de azi-dimineata, cat pentru o pizza medie. Am fiert ouale ca sa fac alt model si cand le-am vazut eu grup asa,
pac-pac, hopa si ideea cu cuibul. Noroc cu un castron de tabla veteran care nu se mai strica, altfel nu stiu cum as fi dat forma de cuib. Odata ideea pornita, aveam coca facuta, restul de ingrediente
gata feliate ramase de azi-dimineata si nu mi-a luat mai mult de 20-30 de minute ca sa o intocmesc, timpul l-am pierdut fotografiind ca trag vreo 60 la un preparat ca sa pot alege 10.
Dragilor, cand veti avea voi timp, sa priviti si imaginile din timpul prepararii
ca sa va convingeti ca n-am trisat cu nimic, este o pizza ca toate pizzele doar ca este intr-o alta prezentare.
Are tot ce ii trebuie iar blatul, surprinzator dar e ca orice blat de pizza, nu este deloc scorojit.
Prepeliţa îşi face cuibul într-o gropiță pe sol, pe care şi-l camuflează bine printre plante, asa ca l-am asezat si eu pe frunze (de telina mi-au placut mie ca sunt mai mari).

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o pizza medie
  • 1/2 Aluat de pizza clasic (aveti linkul in Modul de preparare)
  • ketchup Univer sau pasta de rosii preferata (2 linguri)
  • 6 oua de prepelita
  • galbenus de ou de gaina-1 (mie mi-a ramas de la pizza de azi-dimineata)
  • parmezan sau cascaval-100g
  • salam de Sibiu-2felii
  • bacon -4 felii subtirele
  • mozzarella-3 bulgarasi
  • ceapa rosie -1 mare
  • ardei rosu gras-1/2 mediu
  • ardei iute optional cateva rondele
  • oregano
  • busuioc
  • piper negru
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cuib de prepelita:

Framantati 1/2 aluat de pizza dupa cantitatile din reteta aluat de pizza clasic
Am folosit drojdie proaspata, nu granule, una noua ungureasca foarte-foarte buna.
Puneti la fiert ouale de prepelita.
Ungeti cu ulei un castron de tabla ca sa adere hartia de copt, altfel sta ridicata.
Opriti din coca un bulgaras de vreo 4 cm diametru iar restul de coca o intindeti cu sucitorul intr-o foaie groasa cam de 5 mm de forma rotunda
pe blatul de lucru infainat.
Rulati foaia pe sucitor si transferati-o in castron.
Din bila mica de coca modelati un cordon luuuuuuuuuuung cam de 6-7 mm si asa mai neregulat ca sa para mai natural.
Ungem bine cu galbenus de ou blatul iar cordonul il scufundam in galbenus de ou si apoi il insiruim pe buza cuibului.
Oul are rol sa le lege.
Buuuun!
 
Preincalziti cuptorul la 200-220grd.
Amestecam doua linguri din pasta de rosii preferata sau ketchup Univer cu oregano, piper negru si busuioc. Mai subtiem cu apa daca e prea groasa.
Pensulam toata suprafata aluatului cu amestecul de pasta de rosii avand grija sa nu manjim cordonul-margine de cuib.
Tapetam peretii cu feliile de bacon care adera minunat la maclavaisul din rosii.
Pe fund punem doua felii de salam (puneti cum vreti, eu asa am mai avut mezel dar sa fie felii subtirele.
Taiem felioare 3 bulgarasi de mozzarella si ii punem din loc in loc pe pereti si pe fund.
acum incepem sa construim "paiele" din cuib din inele intregi de ceapa rosie si ardei gras.
Aranjam ca in poza.
Nu punem cascavalul, dam asa la cuptor la 200grd pt 15-20 minute pana se rumeneste. Ne uitam obligatoriu dupa 10-15 minute ca sa n-o scorojim prea mult.
De data asta nu mai radem cascavalul ci il taiem in fire lungi ca paiele.
Ideala este razatoarea aia despre care v-am vorbit ca se foloseste la prepararea salatei de morcov in stil corean.
Eu am folosit un cutit care are o fanta de tocat varza julienne dar puteti folosi curatatorul de decojit cartofi.
Scoatem pizza pe un gratar, ii punem si paiele din cascaval care fiind subtirele se vor topi si in mijloc ouale cu coaja.
Prepeliţa îşi face cuibul într-o gropiță pe sol, pe care şi-l camuflează bine printre plante asa ca, pe o farfurie mare sau un platouas
se face un pat de frunze mari de telina sunt mai estetice sau mustati de la morcov si se aseaza pe ramurele cuibul de prepelita.

 

TIPS-URI

1

Este o pizza bucuria copiilor dar si oamneii mari vad ca raman surprinsi. Eu ma bucur pentru asta :).

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza cuib de prepelita 267853
retete culinare - Pizza cuib de prepelita 267854
retete culinare - Pizza cuib de prepelita 267855
retete culinare - Pizza cuib de prepelita 267856
retete culinare - Pizza cuib de prepelita 267857
retete culinare - Pizza cuib de prepelita 267858
retete culinare - Pizza cuib de prepelita 267859
retete culinare - Pizza cuib de prepelita 267860
retete culinare - Pizza cuib de prepelita 267861
retete culinare - Pizza cuib de prepelita 267862

COMENTARII (24)

Valclaudia 1

13.10.2013, 08:16

super tare ideea ta! Felicitari!

marcela1979 1

13.10.2013, 18:25

tare frumos arata

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 16:22

wow ..asa pizza nu am mai vazut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29