Pizza de casa cu somon si sunca

de rivka in Pizza, 8 Sep 2009 | 3684 vizualizari

 

Pt ca mai aveam jumatate de conserva de sunca, ceva resturi prin frigider, ca sa nu le arunc am facut azi pt sotul meu 2 pizza .

 

INGREDIENTE

  • pt aluat
  • cca 100 gr faina
  • sare
  • zahar cat iau intre degete
  • putin ulei(de floarea soarelui)
  • putina apa calda
  • un vf de cutit de drojdie din plic pulbere
  • pt pizza
  • o conserva mica de pasta de tomate
  • condimente pentru pizza din plic
  • putin ulei de masline
  • apa
  • sunca tocata
  • o conserva somon
  • 1 ceapa mica taiata rondele
  • 1 rosie taiata rondele subtiri
  • cascaval ras
  • putin ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa cu somon si sunca:

Intr-un vas de bucatarie se framanta aluatul din cca 100 gr faina , sare, putin zahar, drojdia si putin ulei de floarea soarelui, apa calduta sa iasa cam cat de marimea unei mingi de tenis, putin mai mare.

Apoi se toaca sunca, se sfarama pestele din conserva marunt, se taie ceapa rondele subitiri si rosiile la fel, se prepara o pasta din conserva de tomate cu condimentele pentru pizza si putin ulei de masline si putina apa.

Aluatul intre timp a crescut putin se imparte in 2, se formeaza 2 bile cu mana si cu un sucitor se intinde pe masa stropita cu faina apoi cu mana caci din cauza uleiului e putin elastic aprox rotund , dar nu e nevoie sa fie perfect.

Cele 2 cercuri de aluat se aseaza pe 2 foi de aluminiu unse cu ulei.

Apoi se unge fiecare cerc de aluat cu pasta de tomate(cu ulei de masline+condimentele+putina apa) , se pune deasupra bucatile de somon, sunca,ceapa, rosiile, cascavalul ras, se stropesc cu ulei de masline.

In cuptorul incins cca 240 (cat mai mare temp) se pune pizza pe gratarul de la cuptor(pe folia de aluminiu) cca 15-20 min(se incerca coca cu mana pe margine cand e gata).

Se scoate, se trage de pe folie in farfurie si se serveste calda.

 

 

TIPS-URI

1

Foile de aluminiu  se ung bine cu ulei astfel pizza va aluneca singura de pe folie cand o scoatem

2

Daca aveti seara prieteni in vizita in weekend puteti pregati mai multe foi odata, dupa acelasi sistem si pastra in frigider cladite una peste alta dar unse cu ulei de masline sa nu se lipeasca Folie-foaie-ulei-folie-foaie-etc, si seara doar scoase acoperite cu ingrediente si date la cuptor

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza de casa cu somon si sunca 7440
retete culinare - Pizza de casa cu somon si sunca 7441
retete culinare - Pizza de casa cu somon si sunca 7442
retete culinare - Pizza de casa cu somon si sunca 7443
retete culinare - Pizza de casa cu somon si sunca 7444
retete culinare - Pizza de casa cu somon si sunca 7445
retete culinare - Pizza de casa cu somon si sunca 7446
retete culinare - Pizza de casa cu somon si sunca 7447
retete culinare - Pizza de casa cu somon si sunca 7448

COMENTARII (4)

Miha 1

09.09.2009, 19:50

Si aduc si berea!

rivka 1

09.09.2009, 20:09

Ma bucur ca va place, eu nu prea sunt prietena cu pizza , nu o mananc niciodata deci fac doar pt familie , prieteni.

Sylvia 1

06.02.2010, 22:39

Peste ce bunatate am dat o si salvez la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: