Pizza de casa picanta

de DanaModog in Pizza, 19 Dec 2014 | 571 vizualizari

 

Prietenului mei ii place foarte mult pizza pe care o fac asa ca m-am gandit sa postez reteta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 500 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei de masline
  • Sare
  • Zahar
  • Pentru continut:
  • 300 g sunca
  • 1 conserva de porumb
  • 1 conserva mare de ciuperci sau 250 g ciuperci proaspete
  • 1 gogosar rosu (cel rosu e mai carnos)
  • 4 pungi de mozzarella (nu stiu sigur ce cantitate are una cred ca 125 g)
  • 5 linguri de parmezan ras
  • Cateva masline
  • 12 ardei iuti
  • Pentru sos:
  • 200 ml pasta de rosii (bulionul nu e asa bun ca e subtire)
  • 4 linguri ulei de masline
  • O lingura oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa picanta:

Punem drojdia intr-un pahar cu putina apa calduta si un varf de zahar si lasam la dospit 5-10 min. Daca apa e rece sau prea fierbinte nu mai dospeste. Framantam faina cu sarea, apa si uleiul si adaugam drojdia dospita si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de degete. Lasam la dospit 45 de minute acoperit si la un loc caldut.

Intre timp taiem sunca, ciupercile, mozzarella, gogosarul, ardeiu iute rondele suptiri si facem sosul, amestecam pasta de rosi cu uleiul si oregano.

Dupa ce a dospit aluatul il intindem foarte suotire, il pune in tava, il ungem cu sos si punem un dtrat de sunca, ciuperci, gogosar, porumb, ardeiul iute, mozzarela, masline si presaram parmezan.

Pizza e mult mai delicioasa daca punem multe felii foarte subtiri de sunca decat daca punem putine felii si groase.

 

TIPS-URI

1

Blatul foarte subtire e crocant si se simt mai bine ingredientele.

COMENTARII (2)

cristinutanicolita 1

19.12.2014, 07:13

Rocsi 1

20.12.2014, 23:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04