Pizza de post

de Rocsi in Pizza, 25 Mar 2011 | 2803 vizualizari

 

Aveam o pofta nebuna de pizza,si cum mama posteste am zis mai intai sa ii pregatesc ei o pizza de post si apoi pentru mine...si a iesit o minunatie..cel putin asa a zis mama..

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 200 ml apa minerala
  • 20 gr drojdie
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • faina cat cuprinde
  • umplutura:
  • 1 carnacior de post
  • 3-4 ciuperci intregi conservate
  • 1 pumn de ghebe fierte
  • 7-8 masline
  • 4-5 felii ardei rosu
  • 1 rosie
  • 1 canita suc tomat
  • piper
  • patrunjel uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de post:

Mai intai pregatim blatul:

intr-un bol punem apa minerala putin calduta,praful de sare si uleiul.

drojdia o frecam cu putin zahar si o adaugam in bol.

la urma adaugam faina treptat,pana obtinem un aluat usor de modelat si nelipicos.

il lasam la odihnit 10-15 minute.

preparam ingredientele pentru umplutura:

carnaciorul il taiem rondele.

ciupercile le spalam bine si le taiem felii.

ghebele le tocam ,dar nu prea marunt.

maslinele le facem feliute.

rosia o spalam si o taiem felii pe rotund.

pregatim pizza:

luam cam jumatate din aluat,il intindem putin si ii dam forma rotunda.

il intepam din loc in loc si asezam blatul intr-o tava rotunda ,unsa cu putina margarina.

sucul de rosii il amestecam cu putin patrunjel verde uscat si piper.

cu acest sos ungem blatul.

apoi asezam ingredientele:carnaciorii,ciupercile,ghebele,feliile de ardei rosu,maslinele si deasupra rosiile.

dam tava in cuptorul incins si o lasam acolo pana e copt blatul.

daca gasiti niste branza de post puteti pune si branza(eu una uitasem de branza si nu am cumparat))).

pofta buna!!

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza de post-0
Pizza de post-1
Pizza de post-2
Pizza de post-3
Pizza de post-4
Pizza de post-5
Pizza de post-6

COMENTARII (25)

Rux

Rux 1

26.03.2011, 19:21

Super...are si carnacior arata tare bine chiar asa de post

Rocsi

Rocsi 1

26.03.2011, 20:56

mena,ruxy

adry88

adry88 1

21.05.2011, 12:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!