Pizza din blat cu susan

de Patricia Iordache in Pizza, 4 Sep 2013 | 9733 vizualizari

 

Baietelul si sotul meu nu pot trai daca trece o saptamana fara sa le pregatesc pizza. Fiind mari consumatori de susan, m-am gandit sa incerc un blat cu susan. A iesit un blat pufos si aromat...o bunatate! Daca va place susanul, va rog sa incercati aceasta pizza. Cu siguranta nu veti regreta.

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru aluat:
  • 250 gr. faina;
  • 125 ml. apa calduta/lapte caldut (de aceasta data am folosit apa);
  • 15 gr. drojdie proaspata;
  • 1 lingurita rasa cu zahar;
  • 2 linguri cu ulei de masline;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 30 gr. susan crud sau prajit.
  • Ce ne trebuie pentru umplutura:
  • 6 linguri sos de rosii (sau ketch-up de casa);
  • sare;
  • piper;
  • cimbru;
  • ierburi de Provence;
  • o mana plina cu masline negre fara samburi (taiate rondele);
  • o cutie mica cu boabe de porumb;
  • 3-4 felii bacon feliat;
  • 2 rosii mici taiate felii subtiri;
  • 100 gr. cascaval (sau cat va place)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza din blat cu susan:

Cum preparam aluatul:   

Punem intr-un castron faina. Incalzim putin apa/laptele, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii. Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat. Sterg lingura cu putina faina curata din castron si incep sa framant cu mana pana obtin o coca nelipicioasa, usor elastica.

Potrivim de sare. Adaugam susanul si framantam bine pana ce semintele de susan sunt  "imprastiate" in toata coca. Ungem un vas cu ulei si asezam coca, o acoperim cu un prosop si o punem la cuptorul cu microunde (fara sa il pornim!!) pentru a feri aluatul de diferente de temperatura (ex: deschis geamul, usa etc). Lasam aluatul la crescut 30-45 minute.

Cum preparam umplutura:

Daca nu avem sos de rosii gata preparat sau ketch-up de casa, procedam astfel: Punem intr-un ibric 4 linguri de bulion, 4 linguri de apa, putina sare, piper, putin cimbru, 2 catei de usturoi pisati si lasam sa dea in clocot apoi oprim focul.


Radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mici; Taiem rosia felii subtiri. Scurgem boabele de porumb de zeama. Taiem feliile de bacon in bucati patrate sau cum dorim. Feliem maslinele in rondele.

Cum montam pizza pentru a o pune la cuptor:

Luam o tava rotunda (a mea are diametrul de 28 cm), o ungem cu putin ulei de masline si punem coca in mijloc, apoi cu mainile unse cu putin ulei intindem coca pe toata suprafata tavii. Acoperim cu un prosop curat si lasam la cald inca 15-20 minute.

Punem sosul de rosii pe toata suprafata pizzei, adaugam condimentele, apoi  punem cascavalul ras.

Asezam dupa bunul plac bucatalele de bacon, feliile de rosii, boabele de porumb, maslinele. Dam tava la cuptorul incins la 220 grade timp de 15-20 minute, pana se rumeneste. Din cantitatile mentionate obtinem o pizza cu diametrul de 28 cm.

TIPS-URI

1

Servim cu ketch-up sau cu mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza din blat cu susan" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza briose