Pizza din blat cu susan

de Patricia Iordache in Pizza, 4 Sep 2013 | 5560 vizualizari

 

Baietelul si sotul meu nu pot trai daca trece o saptamana fara sa le pregatesc pizza. Fiind mari consumatori de susan, m-am gandit sa incerc un blat cu susan. A iesit un blat pufos si aromat...o bunatate! Daca va place susanul, va rog sa incercati aceasta pizza. Cu siguranta nu veti regreta.

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru aluat:
  • 250 gr. faina;
  • 125 ml. apa calduta/lapte caldut (de aceasta data am folosit apa);
  • 15 gr. drojdie proaspata;
  • 1 lingurita rasa cu zahar;
  • 2 linguri cu ulei de masline;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 30 gr. susan crud sau prajit.
  • Ce ne trebuie pentru umplutura:
  • 6 linguri sos de rosii (sau ketch-up de casa);
  • sare;
  • piper;
  • cimbru;
  • ierburi de Provence;
  • o mana plina cu masline negre fara samburi (taiate rondele);
  • o cutie mica cu boabe de porumb;
  • 3-4 felii bacon feliat;
  • 2 rosii mici taiate felii subtiri;
  • 100 gr. cascaval (sau cat va place)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza din blat cu susan:

Cum preparam aluatul:   

Punem intr-un castron faina. Incalzim putin apa/laptele, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii. Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat. Sterg lingura cu putina faina curata din castron si incep sa framant cu mana pana obtin o coca nelipicioasa, usor elastica.

Potrivim de sare. Adaugam susanul si framantam bine pana ce semintele de susan sunt  "imprastiate" in toata coca. Ungem un vas cu ulei si asezam coca, o acoperim cu un prosop si o punem la cuptorul cu microunde (fara sa il pornim!!) pentru a feri aluatul de diferente de temperatura (ex: deschis geamul, usa etc). Lasam aluatul la crescut 30-45 minute.

Cum preparam umplutura:

Daca nu avem sos de rosii gata preparat sau ketch-up de casa, procedam astfel: Punem intr-un ibric 4 linguri de bulion, 4 linguri de apa, putina sare, piper, putin cimbru, 2 catei de usturoi pisati si lasam sa dea in clocot apoi oprim focul.


Radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mici; Taiem rosia felii subtiri. Scurgem boabele de porumb de zeama. Taiem feliile de bacon in bucati patrate sau cum dorim. Feliem maslinele in rondele.

Cum montam pizza pentru a o pune la cuptor:

Luam o tava rotunda (a mea are diametrul de 28 cm), o ungem cu putin ulei de masline si punem coca in mijloc, apoi cu mainile unse cu putin ulei intindem coca pe toata suprafata tavii. Acoperim cu un prosop curat si lasam la cald inca 15-20 minute.

Punem sosul de rosii pe toata suprafata pizzei, adaugam condimentele, apoi  punem cascavalul ras.

Asezam dupa bunul plac bucatalele de bacon, feliile de rosii, boabele de porumb, maslinele. Dam tava la cuptorul incins la 220 grade timp de 15-20 minute, pana se rumeneste. Din cantitatile mentionate obtinem o pizza cu diametrul de 28 cm.

 

TIPS-URI

1

Servim cu ketch-up sau cu mujdei de usturoi.

RETETA IN IMAGINI

Pizza din blat cu susan-0
Pizza din blat cu susan-1
Pizza din blat cu susan-2
Pizza din blat cu susan-3
Pizza din blat cu susan-4
Pizza din blat cu susan-5
Pizza din blat cu susan-6
Pizza din blat cu susan-7
Pizza din blat cu susan-8
Pizza din blat cu susan-9
Pizza din blat cu susan-10
Pizza din blat cu susan-11

COMENTARII (52)

Valclaudia 1

11.09.2013, 06:43

mai e pizza de-asta buna? Mi-e cam foame...

Dana_Retetegg 1

07.11.2013, 22:48

Pushaa 1

17.01.2014, 15:07

buuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04