Pizza Familia

de Rux in Pizza, 28 Sep 2014 | 1931 vizualizari

 

O pizza la tava excelenta cu umplutura din belsug care satura cu siguranta o familie intreaga...a fost atat de gustoasa incat de la prima inghititura toata lumea a scos un mare wow!

 

INGREDIENTE

Blat de pizza:

  • 750 gr faina
  • 350 ml apa calduta
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 plic si jumatate de drojdie uscata
  • 2 lingurite de sare

Sos:

  • 3 rosii mari
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri pline de ulei de masline
  • o mana de busuioc proaspat
  • 3 linguri ketckup dulce
  • cateva firicele de rozmarin verde

Umplutura:

  • 300 gr sunca
  • 600 gr mozzarella
  • 10 bucati mari ciuperci proaspete
  • parmezan
  • ardei capia
  • masline
  • crengute de rozmarin
  • oregano
  • busuioc verde si uscat
  • ketchup dulce
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Familia:

Se prepara blatul de pizza: framantam aluatul, nu dureaza mult si-l lasam la loc cald in bucatarie o ora sau pana isi dubleaza volumul.

intindem blatul cu mana ( eu am reusit sa fac asta profil in aer :)))))), deci fara sucitor, e ideal, trageti usor de margini si veti vedea ca se intinde perfect.

Punem blatul in tava tapetata( eu l-am pus in tava cuptorului).

In timpul in care  aluatul a fost la crescut, am preparat sosul la blender si am tocat si razuit toate ingredientele pentru umplutura.

Am pus sosul pe tot aluatul, apoi deasupra o parte de mozzarella, sunca, ciupercile, maslinele, am presarat oregano, rozmarin, busuioc uscat, am pus apoi din nou mozzarella, parmezan, ketchup, si felii de ardei.

Am copt pizza o ora la 200 de grade pentru ca a fost extrem de plina de umplutura si nu am vrut sa risc sa ramana cruda in interior.

Desigur decorul il faceti cum doriti, eu am pus busiocul proaspat dupa ce am scos-o din cuptor.

E  chiar grozava!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza Familia-0
Pizza Familia-1
Pizza Familia-2
Pizza Familia-3
Pizza Familia-4
Pizza Familia-5
Pizza Familia-6
Pizza Familia-7

COMENTARII (27)

Rux

Rux 1

28.09.2014, 18:47

Babi

AnitaIliovici

AnitaIliovici 1

28.09.2014, 19:50

Sunt sigura ca are un gust nemaipomenit.

Rux

Rux 1

30.09.2014, 23:44

Multumesc mult fata frumoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!