Pizza focaccia

de Rux in Pizza, 10 Dec 2010 | 4553 vizualizari

 

Un blat crocant de focaccia si in acelasi timp o pizza delicioasa...( reteta blatului de focaccia apartine Laurei A, multumesc Laurica)

 

INGREDIENTE

  • 460 gr faina
  • 300 gr apa calduta
  • 35 gr ulei masline extravirgin
  • 1 lingurita miere
  • 7 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • Pt uns:
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 linguri apa
  • rozmarin    
  • Pentru umplutura:
  • ciupercute
  • mozarella
  • masline
  • ardei gras
  • sos de rosii
  • sare
  • condimente italiene
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza focaccia:

Intr-un vas de framantat amestecam apa, uleiul, mierea si apoi adaugam treptat faina, apoi in mijloc drojdia, si apoi mai adaugam faina pana obtinem un aluat consistent. Adaugam si sarea spre sfarsit si obtinem un aluat moale nelipicios..

Ungem bine biluta de aluat cu ulei de masline  pe toate partile, o asezam intr-o tava unsa cu ulei...si avem grija sa punem si folie sa nu faca crusta.

Dupa o ora a crescut frumos.

Luam si rupem bucati in functie de cate pizza dorim sa facem si de ce dimensiune, sau o lasam in tava si facem o pizza mare.

Aplatizam foarte usor cu mana, facem pe margine gropite mici cu degetul avand grija sa atngem fundul tavii.

 Apoi mai lasam la odihnit inca 15 min.

Amestecam 4 linguri ulei cu 4 linguri apa si ungem pizza peste tot.

Punem apoi sosul de rosii, deasupra mozzarella, apoi ardeiul, maslinele, ciupercutele, si rosiile, mai punem putin sos deasupra, condimentele italiene, busuiocul si dam la cuptor 15 min.. avem si focaccia avem si pizza in acelasi timp... servim cu parmezan deasupra yamyyyy...!

 

 

COMENTARII (17)

tanyapatap 1

10.12.2010, 21:15

elena1988 1

12.01.2011, 13:31

babi5 1

18.06.2013, 15:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S