Pizza grill cu spanac

de mirela0911 in Pizza, 8 Mai 2011 | 1014 vizualizari

 

Aveam cateva frunze de spanac in frigider si am vrut sa fac ceva cu ele sa nu le arunc, asa ca am cautat pe internet si am gasit aceasta pizza, delicioasa si foarte satioasa.

 

INGREDIENTE

  • aluat pt blatul de pizza
  • 300g spanac
  • 2 lg ulei masline
  • 1 cup mozzarela
  • 150g piept de pui
  • sare, piper
  • sos Alfredo
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza grill cu spanac:

Am facut un aluat din faina, drojdie, apa, sare si putin ulei. L-am lasat la dospit.

Spanacul bine spalat se pune la fiert si apoi taiat dupa ce s-a scurs bine.

Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se raceste si se toaca maruntel (eu l-am dat la robot).

Sosul se pune la foc, se adauga piperul dupa care adaugam spanacul. Se amesteca bine si se pastreaza la cald.

Dupa ce a crescut aluatul, il intindem in forma de cerc. Deasupra ungem cu o lingura de ulei iar partea unsa o punem intr-o tigaie de gratar (in reteta originala era pe gratar, eu am pus in tigaie pt gratar) si o lasam sa se coaca aproximativ 5 minute sau pana se rumeneste frumos. Se unge partea de deasupra cu cealalta lingura de ulei si se intoarce.

Dupa cele aproximativ 5 minute, se ia aluatul si se pune intr-o tava de tarta, se toarna peste aluat sosul cu spanacul, se presara carnea de pui iar deasupra mozzarela data pe razatoarea mare. Se da la cuptor pana se topeste mozzarela si prinde culoare. Se serveste calda.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza grill cu spanac-0
Pizza grill cu spanac-1
Pizza grill cu spanac-2
Pizza grill cu spanac-3
Pizza grill cu spanac-4
Pizza grill cu spanac-5
Pizza grill cu spanac-6
Pizza grill cu spanac-7
Pizza grill cu spanac-8

COMENTARII (17)

mirela0911 1

09.05.2011, 15:50

Lilik, Cris, Vladimir multumesc de vizita

gaby_duceag 1

09.05.2011, 19:15

cred ca-i buna
imi place mult spanacul

mamaieelena 1

17.05.2011, 06:59

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04