Pizza Hawai

de vio_dreams in Pizza, 5 Oct 2013 | 5359 vizualizari

 

O combinatie ce poate parea ciudata insa are un gust extraordinar de bun si miroase demential de bine!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 7 gr drojdie uscata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare

  • pentru umplutura:
  • 1 ananas
  • 250 gr mozzarella
  • 250 gr prosciutto
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingurita condiment pt pizza
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Hawai:

Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .O lasam pana isi dubleaza volumul .

Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua.Turnam apa calduta putin cate putin mestecand in acelasi timp cu mama sau cu o furculita . Adaugam si uleiul de masline

Rasturnam pe masa de lucru si framantam pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat elastic .Punem aluatul intr-un vas, acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la loc cald ferit de curent.

Il lasam pana isi dubleaza (chiar tripleaza) volumul . O sa rezulte un aluat bine aerisit .

Ungem tava cu putin ulei de masline sau tapetam cu hartie de copt.

Blatul pentru pizza nu il vom intinde cu sucitorul. Luam o bucata o asezam in tava apoi cu degetele o presam pana ajunge pe margini .Cu ajutorul unei furculite intepam suprafata blatului ( mai putin marginile) ca sa nu se umfle foarte tare la copt.

Cu ajutorul unei pensule ungem toata suprafata blatului cu ketchup.

Asezam pe toata suprafata ananasul taiat feliute, mozzarella rupta bucati si feliile de prosciutto.

Presaram condimentul  pentru pizza.

Dam la cuptor pana se rumeneste usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Hawai" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ton si ceapa