Pizza hot

de rodica_m in Pizza, 12 Oct 2011 | 5216 vizualizari

 

Delicioasa......

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 300 gr faina
  • 1 ou
  • un praf sare
  • 1 lingurita zahar
  • 5 gr drojdie 
  • 4 linguri ulei
  • 150 ml apa calduta
  • Pt umplutura:
  • 100 gr sunca
  • 100 gr mozzarela
  • 3 rosii
  • 1 ardei gras
  • 5-6 masline
  • 50 ml ketchup
  • 1 lingura ulei
  • oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza hot:

Blatul: Se pune drojdia si zaharul intr-o cana si se toarna apa calduta peste ele. Se amesteca energic pentru a se dizolva drojdia. Cernem faina intr-un bol, adaugam oul si sarea, apoi adaugam drojdia peste faina si framantam un aluat potrivit, adaugati faina pana nu se mai lipeste de degete, adaugam si uleiul care va face aluatul mai elastic. Lasam aluatul la dospit

Intre timp pregatim ingredientele pentru umplutura: punem ketchup-ul intr-un vas rezistent la foc, adaugam oregano si uleiul si punem la fiert. Cand da in clocot oprim aragazul. Taiem sunca in triunghiuri sau patrate, mozzarela rondele, ardeiul gras in fasii, iar rosiile si maslinele la fel in rondele.

Ungem tava de pizza cu putin ulei si intindem aluatul cu degetele din interior catre exteriorul tavii, pana aluatul cuprinde toata suprafata tavii. Aluatul va iesi mai pufos daca nu folosim sucitorul. Ungem aluatul cu sosul de ketchup, apoi punem sunca, rosiile, ardeiul, mozzarela si maslinele. Dam la cuptorul incins la 180 C pentru 40-50 min.

Acum e numai buna de savurat!!!! Si cat mai fierbinte!!!:))

 

TIPS-URI

1

Mai puteti adauga rondele de ceapa, eu am pus ceapa dupa stratul de sunca, ii da un gust buun.

RETETA IN IMAGINI

Pizza hot-0
Pizza hot-1
Pizza hot-2

COMENTARII (22)

deyutzky 1

13.10.2011, 23:38

wooowww ce bine arataaa deliciosss

rodica_m 1

14.10.2011, 09:55

deyutzki multumesc....vino repede cat nu s-a racit!!!!

diana_k 1

02.11.2011, 09:38

ooo...cine m-a pus sa intru aici la ora asta?..super arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04