Pizza interactiva pentru copiii mofturosi

de Lia_ in Pizza, 4 Noi 2013 | 1782 vizualizari

 

Am intalnit multi copii mofturosi care refuza sa manance peste. De aici mi-a venit ideea unui truc prin care sa ne lamurim copiii sa manance peste ascunzand-ul bine intr-un preparat si o idee inedita zic eu ar fi sa se si poata juca cu aceasta pizza in timp ce se mai racoreste un pic. Ca sa nu se raceasca prea tare pizza, putem sa le servim jocul pe jumatate dezlegat iar ei doar sa il inchida. Am propus sa fie decorata ca o tabla pe care sa poata dezlega "X si Zero". Alaturi li se servesc figurine coapte din aluat in forma de "X" si "Zero". Figurinele sunt vesel colorate: "zero" galbene de la galbenus de ou iar "X" sunt rosii, am framantat putin aluat cu pasta de ardei rosie si le-am uns cu putin Ketch-up de casa. Ca sa fie si mai distractiv, am procedat la un handmade si am colorat frumos niste scobitori cu care sa le apuce igienic. Figurinele din aluat se pot inlocui cu rondele din albus de ou fiert pentru "zero", sau rondele din ardei capia, figurinele "X" pot fi inlocuite cu baghetute taiate din ardei gras galben, variantele sunt multiple. Un truc care sper sa functioneze sa manace ton dar si verdeata. Totusi, pentru cei carora le displace profund verdeata, lasam campul galben de cascaval in schimb coloram figurinele "zero" in verde framantand putin aluat cu spanac macinat (cel congelat este perfect). Cele "X" raman rosii, avem o pizza la fel de vesela. In plus de asta, va asigur ca nu e zero la gust, n-am dat chi"X" cu nimic. Ideea jocului "X si Zero" s-a nascut intr-o dimineata cand un ou s-a spart la fiert in forma de X. Aveti poza oului mai jos.
Pofta buna si fiti invingatori!

 

INGREDIENTE

  • Aluat de pizza clasic dupa linkul din modul de preparare
  • 180g conserva de ton intreg
  • 50g sos de rosii
  • 200g cascaval
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ceapa rosie
  • 50g masline feliate
  • 50g porumb fiert
  • 1-2 legaturi de verdeata pentru decor (eu am folosit marar)
  • 1 galbenus de ou pentru uns figurinele
  • Busuioc-1/2 lingurita
  • Oregano 1 lingurita
  • Piper negru-1/2 lingurita
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza interactiva pentru copiii mofturosi:

Preparati Aluatul de pizza clasic
Protejati cu hartie de copt o tava de aragaz de cca 30x30cm, eu am tava mai mare si am copt deodata si figurinele.
Voi puteti sa faceti o portie mai mica de pizza si atunci incap si figurinele daca n-aveti tava mai mare.
Feliem foarte fin toate legumele si scurgem tonul de zeama.
Separam 1/3 din aluat si il dam in doua. O parte framantam cu pasta de ardei sau bulion consistent+boia dulce ca sa obtinem un aluat rosiatic.
Intindem foi de 4mm grosime si din aluatul alb decupam forme de zero (4cm diametru). Daca n-aveti decupatoare (ca mine),
taiati cu un capac de sticla+degetarul.
Din restul de 2/3 aluat intindem o foaie patratoasa cam de 8mm grosime pe care o ajustam cu cutterul si rigla de bucatarie la dimensiunile unui patrat de 29 cm pentru ca mai creste la copt.
Se ruleaza patratul pe sucitor si se transfera in tava.
Se amesteca pasta de rosii (nu foarte densa) cu condimentele si un praf de sare daca mai este cazul.
Cu o pensula din silicon pensulam aluatul cu pasta de rosii preparata, omogenizand pe marginile care se vor vedea rosii dupa coacere.
Preincalziti cuptorul la 200grd.
Pentru estetica, eu am format o banda regulata de 2 cm din cascaval feliat si am aplicat mai la interior cu 1cm.
Puneti rondele fine de ceapa si ardei, inserati maslinele feliate si deasupra tonul rupt in foi.
Aplicati cateva rondele de rosii fin taiate si presarati porumbul peste.
Presarati cascavalul ras fin.
Coaceti pizza la cuptor preincalzit, aproximativ 25-35 de minute la 200 grade, pana se rumeneste frumos.
Figurinele se scot dupa cca 7 minute ca sa nu se arda.
Intre timp taiati fin mararul si baghete de ardei capia pentru caroiaj.
Dupa 15 minute se scoate si se imprastie deasupra mararul dar protejand cu hartie mai la interior marginile ca sa obtinem efectul contur rosu, contur galben de la cascaval si campul verde in mijloc.
Se mai lasa la cuptor pana se rumeneste.
Se serveste pe o farfurie patrata si alaturi figurinele care vor avea infipte scobitori amuzante pentru manevrare.

 

TIPS-URI

1

Ingrediente pentru o portie mare (tava 30 cm) pentru prezentarea ideii dar care poate fi adaptata la orice dimensiune si portii mici pentru copii.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza interactiva pentru copiii mofturosi 275283
retete culinare - Pizza interactiva pentru copiii mofturosi 275284
retete culinare - Pizza interactiva pentru copiii mofturosi 275285
retete culinare - Pizza interactiva pentru copiii mofturosi 275286
retete culinare - Pizza interactiva pentru copiii mofturosi 275287
retete culinare - Pizza interactiva pentru copiii mofturosi 275288
retete culinare - Pizza interactiva pentru copiii mofturosi 275289
retete culinare - Pizza interactiva pentru copiii mofturosi 275290
retete culinare - Pizza interactiva pentru copiii mofturosi 275345

COMENTARII (28)

Lia_ 1

05.11.2013, 16:15

multumesc

Valclaudia 1

05.11.2013, 16:18

bestiala ideea! Bravo Liuto!

babi5 1

15.12.2014, 15:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55