Pizza italiana

de adasev12 in Pizza, 20 Mar 2011 | 5243 vizualizari

 

e facuta dupa retetele italiene, cu blat de casa, cum se face aici, in Italia...f buna, zic eu.....


cica asta e pt 2 portii...dar mie mi-a iesit o tava si inca o portie mai mica....la umplutura se poate jongla cu cantitatile...exact nu stiu cat am folosit, ca eu pun dupa ochi....

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lg-ita zahar
  • 2 lg-ite sare
  • 3 lg mari  de ulei de masline extravergin ( eu am pus 4)
  • apa calduta cat cuprinde ( cam 250 ml)

pt umplutura:

  • cam 150 g ciuperci( eu am avut proaspete)
  • cam 150 g carciofi ( tot proaspete am avut)
  • cateva felii de prosciutto cotto
  • cateva felii de pancetta afumata
  • cam 300 g mozzarella

pt sos:

  • 300 g pasta de rosii cu busuioc si ceapa,
  • oregano,
  • sare, piper,
  • ulei de masine
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza italiana:

mai intai am facut blatul:

am dizolvat drofjdia in apa calduta cu zaharul, am pus un praf de faina deasupra si am lasat 20 de min la cald...

eu am pus pe calorifer...pana a facut basicute.

am turnat peste faina, am adugat uleiul si sarea dizolvata in apa, apoi apa callduta cate putin, pana s-a format un aluat moale, elastic...

am framantat bine si am lasat la cald la dospit 2 ore ( obligatoriu)

am luat o tava intinsa, am uns cu ulei foarte bine si am asezat blatul intins inauntru...( cum ziceam, mie mi s-.a parut cam mult aluat si am mai pus si intr-o alta tava rotunda o portie...),

l-am intins f bine cu mainile  unse cu ulei....

am pus deasupra sosul de rosii din belsug, apoi umplutura:

sunca  si mozzarella taiate cubulete, felii de pancetta afumata , ciupercile si carciofii feliate si calite in  prealabil in 2 lg de ulei si o cana de apa ( fiindca au fost proaspete au necesitat inainte putina inabusire sub capac...ca sa fiu sigura ca se patrund bine). 

am mai presarat putin oregano deasupra.

am dat pizza la cuptorul incins in prealabil la 220 g pt 20 min....

cred ca era suficient si la 200...mi se pare ca a prins cam tare deasupra..

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza italiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

adasev12 1

24.03.2011, 00:11

rocsi, motane....
ruxy....nu chiar perfecta....cam rumena ....pup draga mea draga

Mitinita 1

27.03.2011, 19:40

ce frumoasa e mai astept retete din Italia

adry88 1

26.05.2011, 11:57

arata bn

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu iaurt