Pizza italiana

de Brindusa in Pizza, 28 Ian 2010 | 10412 vizualizari

 

Stiu ca pare un pleonasm alaturarea cuvintelor pizza si italiana, dar am vazut atatea retete de pizza adaptate specificului national al fiecarei tari, ca am simtit nevoia sa fac una italiana.

 

INGREDIENTE

Pentru coca
  • 400 g faina
  • 25 g drojdie 
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 pahar apa calduta (sau cat cuprinde faina)
Umplutura
  • pasta de tomate
  • salami
  • branzeturi (mozzarella, parmezan s.a.)
  • oregano uscat
  • busuioc proaspat
  • s.a. dupa preferinta (dar cu specific italian)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza italiana:

Coca o poti face cu mana de la inceput, dar eu am pus-o in robot (!) unde am lasat-o cam 3 minute, pana s-au amestecat toate ingredientele si nu a mai fost lipicioasa. Scoate-o din robot si mai lucreaz-o cu mana pe o planseta presarata cu faina cam 5 minute. Pune-o intr-un castron mai mare si acopera cu un servet curat. Se lasa la loc caldut cam o ora (volumul trebuie sa se tripleze).

Incalzeste cuptorul la temperatura mare (220 grade Celsius)

Dupa o ora scoate coca din castron si mai lucreaz-o inca 5 minute. Intinde-o bine cu facaletul, astfel incat sa nu fie mai groasa de 1 cm (mai creste in cuptor). Pune aluatul in tava mare sau mai multe tavi mici. Eu fac mai multe bucati mai mici, le pun pe folii de aluminiu si le coc simultan in cuptor, pe 2 nivele.

Pe fiecare bucata de aluat intinde sos de rosii (eu pun in strat mai gros) si presara oregano. Si acum fiecare adauga ce ingrediente prefera. Eu am avut o pizza numai cu branzeturi (mozzarela, parmezan, cascaval), una cu salami si mozzarela, una si cu rosii cherry. Si bineinteles, peste toate niste busuioc proaspat.

Pune-le in cuptorul fierbinte bine si lasa-le cam 15 minute.

 

 

COMENTARII (7)

Sylvia 1

29.01.2010, 17:08

Brandusa bestiala arata aceea imi aminteste de pizza-riile din Italia din Rimmini, acolo am mancat cele mai minunate pizza Em una preferata cu tre feluri de branza si cu ruccola daca excluzi ruccola poate iti place o sa postez si reta aceea

Brindusa 1

29.01.2010, 17:15

da ce are mai, ruccola? ca mie imi place!

rivka 1

29.01.2010, 18:59

poate nu-i place ei, asa sunt eu cu busuiocul...numai cand ii simt mirosul mi se face asa rau ca durerea de stomac ma apuca, cu varsaturi....';(
poate de aia nici nu imi place mult apreciata mancare italiana, etc din pacate unde folosesc destul de mult busuioc si oregano(mi-e rau de la miros)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55