Pizza à la RoXx

de RoXx in Pizza, 12 Sep 2012 | 1709 vizualizari

 

Pizza de casa delicioasa .La mine merge perfect pentru o seara in familie ^-^

 

INGREDIENTE

  • Pentru coca :
  • 350 - 400 gr faina
  • drojdie
  • un praf de sare si unul de zahar
  • apa
  • Pentru topping :
  • 200 gr cascaval
  • varietati de salam / sunca
  • 200 gr masline
  • 1 ardei gras
  • Pentru sos :
  • 2 rosii
  • o ceapa medie
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare,piper
  • oregano,busuioc,boia iute si dulce
  • ulei
  • 3 linguri de pasta de tomate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza à la RoXx:

Coca pentru pizza se prepara dupa metoda traditionala .

Sosul: se taie ceapa marunt, usturoiul la fel, rosiile se curata de pulpa si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se pun la calit cu putina sare deasupra. Se adauga si rosiile si se lasa la foc 3-4 minute. Apoi se da la o parte de pe foc si se paseaza cu blenderul. Se pune inapoi pe foc si se adauga pasta de rosii diluata in putina apa (100 ml) si condimentele. Se mai lasa la foc aproximativ 5 minute.

Cand coca este gata se portioneaza in 2 bucati. Intr-o tava rotunda (sau patrata :D) mare se pune hartie de copt, peste ea se pune coca intinsa subtire, sosul si deasupra salamul/sunca, maslinele, ardeiul taiat fasii subtiri si cascavalul.

Se baga la cuptor la foc maxim in jur de 10 minute (depinde si de cuptor). Acelasi lucru si pentru a 2a pizza. Se serveste calda cu ketchup deasupra .

Pofta Buna !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza à la RoXx 177139
retete culinare - Pizza à la RoXx 177140
retete culinare - Pizza à la RoXx 177141

COMENTARII (24)

RoXx 1

16.09.2012, 21:06

Multumesc Ruxy

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:36

RoXx 1

10.10.2012, 12:42

multumesc gabytza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25