Pizza la tava

de Corinuta in Pizza, 26 Sep 2010 | 6942 vizualizari

 

Am fost la mama sa facem zacusca si ne-a pregatit o pizza la tava.............atat de buna...........inca salivez cand ma gandesc:) asa ca am "furat" repede reteta.

 

INGREDIENTE

Ptr aluat:

  • 500 g faina
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • un praf de zahar
  • 25 g drojdie

Ptr topping:

  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri de ulei
  • 400 g ciuperci din conserva(sau proaspete)
  • 250 g salam 
  • 200 ml suc de rosii
  • 2010 g cas sau mozzarella rasa
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza la tava:

Se freaca intr-o canita drojdia cu un praf de zahar, se adauga laptele caldut si se amesteca bine. Se toarna peste faina si se framanta impreuna cu oul si uleiul, apoi se lasa sa dospeasca.

Intre timp se curata ceapa si se taie cubulete, apoi se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se scurg ciupercile si se taie felii, apoi se adauga peste ceapa impreuna cu salamul taiat felii si se mai calesc impreuna cateva minute, apoi se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se unge o tava cu ulei si se pudreaza cu faina. Se intinde aluatul si se aseaza in tava astfel incat marginile sa ramana putin ridicate, peste el se pune compozitia cu ciuperci, se toarna sucul de rosii si se presara casul. Se bate bine oul cu un praf de sare si se toarna peste pizza. Se da la cuptor aprox. 25-30 de minute. 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza la tava-0
Pizza la tava-1
Pizza la tava-2

COMENTARII (14)

Corinuta 1

30.09.2010, 10:18

Iti dau iubita, cu mare drag

Crista_Luca 1

05.10.2010, 12:17

arata foarte bine ...cred ca e la fel de delicios

elena1988 1

08.02.2011, 10:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04