Pizza la tigaie

de Anamaria7 in Pizza, 5 Dec 2010 | 5662 vizualizari

 

Cred ca nu mai trebuie sa amintesc ca stau in camin si nu am cuptor, nu? :P "Iata motivul tigaii" din opera :)) Dupa o postare a Laurei Adamache, mici modificari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 450gr faina
  • 250ml apa calduta
  • 25gr drojdie proaspata/7gr=1 pliculet drojdie uscata
  • 1lgt sare
  • 1lgt zahar
  • 2lg ulei
  • 1lg oregano :)
  • Pentru topping:
  • pasta de tomate
  • 200gr salam, cubulete
  • 1 conserva de ciuperci
  • 200gr porumb dulce
  • branza (eu am folosit de burduf)
  • cascaval
  • masline
  • oregano
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza la tigaie:

Aluatul:

Drojdia se moaie in apa calduta cu lingurita de zahar. Intr-un bol mare in care punem faina, facem o groapa in centrul ei si turnam apa si uleiul. Cu o furculita, amestecam usor in spirala luand tot mai mult din faina de pe margine. Cand aluatul a capatat ceva consistenta, adaugam si sarea. Framantam 10minute, apoi incorporam si lingura de oregano (pare mult, mie imi place sa se simta tare aroma :P). Acoperim vasul cu un servet de bucatarie si lasam aluatul la dospit 2 ore.

Coacerea:

Tigaia se sterge cu un servet de hartie imbibat in ulei de masline si se pune la incins acoperita cu un capac.

Intre timp, aluatul se imparte in 5-6 (mie mi-au iesit 6 mai micute) bile. Fiecare bila se intinde cu mana pe un dog de lemn. Cand tigaia s-a incins bine, punem un blat si acoperim din nou, pentru cca 4min. Apoi intoarcem blatul si ungem cu pasta de tomate, presaram cubulete de salam, ciupercile, porumbul, farame de branza de burduf, masline si oregano, iar deasupra asezam felii subtiri de cascaval. Acoperim din nou pentru alte 4min, iar cand cascavalul s-a topit, pizza e gata!

Aluatul e incredibil de bun si nu se intareste nici a doua zi.

TIPS-URI

1

Pasta de tomate se poate inlocui cu zacusca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu piept de pui