Pizza la tigaie

de Anamaria7 in Pizza, 5 Dec 2010 | 3082 vizualizari

 

Cred ca nu mai trebuie sa amintesc ca stau in camin si nu am cuptor, nu? :P "Iata motivul tigaii" din opera :)) Dupa o postare a Laurei Adamache, mici modificari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 450gr faina
  • 250ml apa calduta
  • 25gr drojdie proaspata/7gr=1 pliculet drojdie uscata
  • 1lgt sare
  • 1lgt zahar
  • 2lg ulei
  • 1lg oregano :)
  • Pentru topping:
  • pasta de tomate
  • 200gr salam, cubulete
  • 1 conserva de ciuperci
  • 200gr porumb dulce
  • branza (eu am folosit de burduf)
  • cascaval
  • masline
  • oregano
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza la tigaie:

Aluatul:

Drojdia se moaie in apa calduta cu lingurita de zahar. Intr-un bol mare in care punem faina, facem o groapa in centrul ei si turnam apa si uleiul. Cu o furculita, amestecam usor in spirala luand tot mai mult din faina de pe margine. Cand aluatul a capatat ceva consistenta, adaugam si sarea. Framantam 10minute, apoi incorporam si lingura de oregano (pare mult, mie imi place sa se simta tare aroma :P). Acoperim vasul cu un servet de bucatarie si lasam aluatul la dospit 2 ore.

Coacerea:

Tigaia se sterge cu un servet de hartie imbibat in ulei de masline si se pune la incins acoperita cu un capac.

Intre timp, aluatul se imparte in 5-6 (mie mi-au iesit 6 mai micute) bile. Fiecare bila se intinde cu mana pe un dog de lemn. Cand tigaia s-a incins bine, punem un blat si acoperim din nou, pentru cca 4min. Apoi intoarcem blatul si ungem cu pasta de tomate, presaram cubulete de salam, ciupercile, porumbul, farame de branza de burduf, masline si oregano, iar deasupra asezam felii subtiri de cascaval. Acoperim din nou pentru alte 4min, iar cand cascavalul s-a topit, pizza e gata!

Aluatul e incredibil de bun si nu se intareste nici a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Pasta de tomate se poate inlocui cu zacusca.

RETETA IN IMAGINI

Pizza la tigaie-0
Pizza la tigaie-1
Pizza la tigaie-2
Pizza la tigaie-3
Pizza la tigaie-4
Pizza la tigaie-5

COMENTARII (10)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

06.12.2010, 12:32

giuliana

giuliana 1

06.12.2010, 20:00

elena1988

elena1988 1

03.02.2011, 09:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24