Pizza mamma mia

de Sylvia in Pizza, 20 Mai 2010 | 8913 vizualizari

 

Este o pizza inventata de mine, o adaptare a pizzei gen quattro stagione.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • aluat de pizza ( preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare.
  • Pentru garnitura avem nevoie de
  • 2-3 ciuperci champinion crude de marime medie,
  • 2 felii de jambon,
  • 50 de grame de piept de pui taiat fasii si calit in ulei de masline,
  • o jumatate de ardei taiat cubulete,
  • cateva masline,
  • o bula de mozzarella de 125 de grame,
  • cateva felii de cascaval ( eu am pus gouda)
  • cateva felii de branza camembert,
  • o lingura de sos de rosii,
  • oregano,
  • sare,
  • optional cateva felii de ardei iute.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza mamma mia:

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ).

 Intindem blatul de pizza si punem lingura de sos de rosii peste el si presaram putin oregano, lasam inca putin sa creasca asa pana pregatim ingredientele. Punem apoi mozzarella rasa peste intreg blatul si facem patru cadrane din diferite combinatii de ingrediente, eu am facut unul trois fromages cu mozzarella, gouda felii si camembert felii peste care am pus cateva masline taiate marunt, unul cu champinion si ardei cubulete, unul cu sunca si ciuperci si unul cu pui si ardei ca in poza.

Se coace in cuptorul incins la maxim, timp de 12-15 minute depinde cat de crocanta doriti sa fie, este gata atunci cand este topit complet cascavalul deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza mamma mia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Bucataras Medi 1

20.05.2010, 19:55

si eu zic mamma mia.............ce buna, ce buna.....................5 furcu cu drag...............

Dana Cristea - pusikmea 1

21.05.2010, 13:11

si asta imi placeda si eu vr tot cu pespi sau cola

mena29 1

24.05.2010, 17:17

O mamma mia ce bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini pizza rapide