Pizza Margherita

de Andreea Caroline in Pizza, 24 Sep 2013 | 2289 vizualizari

 

Pizza Margherita ia nastere in 1889 la Napoli(Italia). Reginei Margherita i s-au preparat trei feluri de pizza insa ea a preferat-o pe aceasta si in onoarea ei pizza a fost denumita pizza Margherita !

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina tip ''0''
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita miere
  • 1 cub drojdie proaspata
  • sare
  • 200 ml suc de rosii
  • 375 gr mozzarella de bivolita
  • busuioc
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Margherita:

Incepem prin a prepara blatul de pizza:

Punem intr-un bol faina cernuta.Separat dizolvam drojdia in apa calduta .O adaugam la faina.

Punem mierea si putina sare si incepem sa framantam aluatul.

Cand acesta a devenit elastic si nelipicios il acoperim cu un servet si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Separat amestecam sucul de rosii cu uleiul de masline,busuiocul tocat marunt si putina sare dupa gust.

Mozzarella se scurge bine de apa de conservare si se taie felii.

Impartim aluatul in trei parti egale.

Intindem fiecare bucata de aluat in forma rotunda .Intindem sucul de rosii pe suprafata blatului ,adaugam feliile de mozzarella si punem iarasi suc de rosii.

Dam la cuptorul incins la 180 grade pana ce pizza e frumos rumenita iar mozzarella s-a topit.

Se serveste fierbinte ;)

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu va place busuiocul tocat in sucul de rosii,puneti la urma foi de busuioc peste mozzarella.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza Margherita 262949
retete culinare - Pizza Margherita 262950
retete culinare - Pizza Margherita 262951
retete culinare - Pizza Margherita 262952
retete culinare - Pizza Margherita 262953
retete culinare - Pizza Margherita 262954
retete culinare - Pizza Margherita 262955
retete culinare - Pizza Margherita 262956

COMENTARII (37)

julianna10 1

29.06.2014, 15:52

Andreea Caroline 1

20.09.2014, 09:35

Julianna

babi5 1

15.12.2014, 15:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S