Pizza Margherita

de Andreea Caroline in Pizza, 24 Sep 2013 | 2317 vizualizari

 

Pizza Margherita ia nastere in 1889 la Napoli(Italia). Reginei Margherita i s-au preparat trei feluri de pizza insa ea a preferat-o pe aceasta si in onoarea ei pizza a fost denumita pizza Margherita !

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina tip ''0''
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita miere
  • 1 cub drojdie proaspata
  • sare
  • 200 ml suc de rosii
  • 375 gr mozzarella de bivolita
  • busuioc
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Margherita:

Incepem prin a prepara blatul de pizza:

Punem intr-un bol faina cernuta.Separat dizolvam drojdia in apa calduta .O adaugam la faina.

Punem mierea si putina sare si incepem sa framantam aluatul.

Cand acesta a devenit elastic si nelipicios il acoperim cu un servet si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Separat amestecam sucul de rosii cu uleiul de masline,busuiocul tocat marunt si putina sare dupa gust.

Mozzarella se scurge bine de apa de conservare si se taie felii.

Impartim aluatul in trei parti egale.

Intindem fiecare bucata de aluat in forma rotunda .Intindem sucul de rosii pe suprafata blatului ,adaugam feliile de mozzarella si punem iarasi suc de rosii.

Dam la cuptorul incins la 180 grade pana ce pizza e frumos rumenita iar mozzarella s-a topit.

Se serveste fierbinte ;)

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu va place busuiocul tocat in sucul de rosii,puneti la urma foi de busuioc peste mozzarella.

RETETA IN IMAGINI

Pizza Margherita-0
Pizza Margherita-1
Pizza Margherita-2
Pizza Margherita-3
Pizza Margherita-4
Pizza Margherita-5
Pizza Margherita-6
Pizza Margherita-7

COMENTARII (37)

julianna10

julianna10 1

29.06.2014, 15:52

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

20.09.2014, 09:35

Julianna

babi5

babi5 1

15.12.2014, 15:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!