Pizza marinara

de Oana in Pizza, 1 Aug 2010 | 2487 vizualizari

 

Pizza cu somon, foarte fina si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 ml lapte rece
  • 300 gr faina
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura drojdie
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sos de rosii:
  • 2 rosii coapte
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • busuioc uscat
  • Topping:
  • 300 gr somon la gratar
  • 100 gr masline verzi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura cu varf cu capere
  • cascaval ras/mozzarella
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza marinara:

Se incinge cuptorul.

Pentru blat, se rastoarna faina intr-un castron, sepune in mijloc uleiul, sarea si drojdia, se adauga laptele putin cate putin amestecand cu lingura. Se framanta apoi un aluat lejer, pana nu se mai lipeste de mana. Se unge tava de pizza cu ulei, se intinde aluatul si se pune tava in frigider 20 de minute.

Intre timp se prepara sosul de rosii. Rosiile spalate si curatate de piele si cotoare se mixeaza in blender cu celelalte ingrediente.

Se intinde sosul de rosii peste aluatul de pizza, se presara cu cascaval ras/mozzarella, apoi se aseaza somonul bucatele, maslinele feliate, ceapa si ardeiul taiate fideluta si caperele. Somonul a fost facut la gratar, cu cimbru si busuioc si cu zeama multa de lamaie.

Deasupra se presara iar cascaval ras sau mozzarella si se coace la foc potrivit.

 

TIPS-URI

1

In loc de somon proaspat se poate folosi conserva de somon sau somon afumat.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza marinara 44349
retete culinare - Pizza marinara 44350
retete culinare - Pizza marinara 44351
retete culinare - Pizza marinara 44352
retete culinare - Pizza marinara 44353
retete culinare - Pizza marinara 44354
retete culinare - Pizza marinara 44355

COMENTARII (10)

epurasha2bb 1

02.08.2010, 18:58

si eu vreau !!!!

Oana 1

04.08.2010, 22:54

Pofticioaselor N-am mai fost pe faza, dar sper ca v-ati servit singure din tava (mai ales ca am gasit-o goala )

Panacris 1

10.04.2013, 14:36

La favorite cu ea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21