Pizza mediteraneana

de Oana in Pizza, 20 Aug 2011 | 3437 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de pizza:
  • 250 ml lapte rece
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingurita de sare
  • 350 g faina
  • un pliculet drojdie uscata
  • Umplutura:
  • telemea sau feta cubulete
  • rosii uscate simple sau in ulei, scurse bine
  • masline kalamata rondele
  • o ceapa mica
  • cascaval ras sau mozzarella rasa
  • oregano uscat
  • Sos de rosii:
  • 1 rosie mare de gradina
  • 1 lingura ketchup
  • sare
  • oregano uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza mediteraneana:

Se amesteca laptele cu uleiul de masline, iar faina se amesteca cu sare si drojdie. Se pun ingredientele uscate intr-un castron si se toarna deasupra laptele. Se amesteca cu o lingura, apoi se framanta usor un aluat, adaugans cate putina faina pana nu se mai lipeste de maini.

Se unge o tava de pizza cu ulei de masline, apoi se intinde aluatul cu mainile si se pune tava la frigider 15 minute sa se odihneasca.

Intre timp se prepara sosul de rosii. Se mixeaza rosia fara cotor impreuna cu ketchup-ul, se adauga sare dupa gust si o lingurita de oregano uscat.

Se unge blatul de pizza cu sosul de rosii, se rade deasupra mozzarella sau cascaval, apoi se aseaza toppingurile: branza cubulete, ceapa taiata solzisori fini, maslinele taiate rondele, rosiile uscate taiate cubulete. Se presara deaspra oregano si se mai rade inca o data mozzarella.

Se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu, pana blatul este facut.

Se taie in felii si se serveste cu frunzulite de busuioc proaspat.

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza mediteraneana-0
Pizza mediteraneana-1
Pizza mediteraneana-2
Pizza mediteraneana-3
Pizza mediteraneana-4

COMENTARII (11)

Bunica

Bunica 1

20.08.2011, 19:58

O felie de pitza nu este de refuzat

La Ancuta

La Ancuta 1

20.08.2011, 22:16

imi e pofta de pizzaaaaa

divainbucatarie

divainbucatarie 1

22.08.2011, 11:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!