Pizza pe blat de foccacia

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 26 Iul 2011 | 2144 vizualizari

 

Am avut o perioada tare aiurea, am avut calculatorul stricat, am pierdut toate programele din el, acum incerc sa instalez ce pot, cand credeam ca l-am facut atunci se strica din nou, imi este ciuda ca are numai 3 ani si deja s-au stricat o gramada in el....
Dar lasand vorbaria va invit la o felie de pizza.

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml apa calduta
  • 2 linguri de ulei de masline
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • pentru topping:
  • carnaciori oltenesti
  • cascaval
  • rosii de gradina
  • busuioc uscat
  • cimbru verde
  • ardei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza pe blat de foccacia:

Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putina apa calduta si o lingura de faina intr-un bol si lasam asa 30 de minute pana creste maiaua.

Cand maiaiua a crescut, adaugam faina, uleiul si apa calduta si framantam pana aluatul devine unul elastic, fara sa se lipeasca de maini.

Lasam aluatul la crescut o ora.

Cand a crescut il intindem intr-o tava dreptunghiulara cu mana, il ungem cu putin ulei, apoi punem carnaciorii taiati rondele, ardeiul, cascavalul si rosiile taiate si ele tot rondele.

Deasupra punem cimbru verde si busuioc uscat si dam la cuptor aproximativ 40 de minute.

Servim cat este calda langa un pahar de cola.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza pe blat de foccacia 117513
retete culinare - Pizza pe blat de foccacia 117514

COMENTARII (17)

nadina73 1

27.07.2011, 00:40

Hai Danutza nu fi trista se rezolva toate,stiu usor de spus,dar greu de rezolvat orcium dau un dai o feliuta de pizza?

Dana Cristea - pusikmea 1

27.07.2011, 10:06

va multumesc tuturor pentru aprecieri, va poftesc cu drag pe toti, care cu cevrea, bere, cola , nu refuzam nimic

adry88 1

12.08.2011, 10:56

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29