Pizza pe blat de paine neagra

de Valclaudia in Pizza, 2 Mai 2014 | 811 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 300 gr. faina neagra
  • boabe de grau hidratate peste noapte. cca 20 gr.
  • Sare dupa gust
  • 1 pachetel drojdie
  • 2 oua
  • apa calduta 200 ml
  • 3 linguri de ulei
  • putin zahar
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • cca 100 gr. masline
  • 150 gr. cascaval ras
  • cascaval feliat, 5 felii
  • oregano uscat
  • busuioc uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza pe blat de paine neagra:

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute.

Faina se aseaza intr-un castron, facem o groapa in mijloc, turnam maiaua, adaugam boabele de grau tinute in apa de seara pana dimineata, ouale, si amestecam.

Punem restul de apa calduta si incorporam intreaga cantitate de faina. Pentru a se desprinde aluatul de pe maini vom adauga cca 3 linguri de ulei, framantam pana obtinem un aluat elastic.

Asezam aluatul in tava, il nivelam cu palmele, ungem intreaga suprafata a aluatului cu pasta de tomate, asezam din loc in loc de felii de cascaval, apoi cascaval ras (cca 75 gr.), din loc in loc asezam masline negre, presaram busuioc si oregano uscat si dam tava la cuptor (acesta fiind in prealabil preincalzit!) la temperatura moderata (175 grade, cam 20 minute).

Scoatem tava din cuptor, presaram si restul de cascaval ras (alte 75 gr.), oprim focul/ temperatura , mai lasam cateva minute pizza in cuptor pana se topeste cascavalul, o portionam si servim.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza pe blat de paine neagra-0
Pizza pe blat de paine neagra-1
Pizza pe blat de paine neagra-2
Pizza pe blat de paine neagra-3
Pizza pe blat de paine neagra-4
Pizza pe blat de paine neagra-5
Pizza pe blat de paine neagra-6
Pizza pe blat de paine neagra-7
Pizza pe blat de paine neagra-8
Pizza pe blat de paine neagra-9
Pizza pe blat de paine neagra-10

COMENTARII (15)

 Lavinia

Lavinia 1

02.05.2014, 14:33

buna

MIUTA

MIUTA 1

03.05.2014, 19:46

MOKUSKA

MOKUSKA 1

07.05.2014, 14:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!