Pizza picanta

de allube in Pizza, 18 Sep 2013 | 872 vizualizari

 

O mancare rapida si ieftina!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr.faina de grau
  • 25-30 gr.drojdie (un cubulet)
  • 1 lingura ulei de masline sau de care aveti
  • sare,zahar
  • 1,5 cana apa
  • Topping:
  • sos de rosii (facut in casa),
  • ceapa taiata fideluta si usturoi,
  • ardei capia,
  • sunculita (cu un pic de slninuta),
  • felii hochland taiate fasii.
  • cimbru
  • putin cu ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza picanta:

Se pune faina intr-un vas, se face o gaura in mijloc unde se pune maiaua din drojdie si zahar si putina apa. Se lasa pana se umfla dupa care se adauga apa si se framanta bine pana capata consistenta. Se adauga ulei si se framanta pana se desprinde de pe vas. La nevoie se mai adauga apa sau faina, dupa consistenta. Se acoperta cu un prosop si se lasa la crescut.

Se imparte aluatul in 3 sau 2, se intinde si se pune in forma unsa cu ulei. Peste aluat am pus sos de rosii (facut in casa), ceapa taiata fideluta si usturoi, ardei capia, sunculita (cu un pic de slninuta), felii hochland taiate fasii. Am presarat cimbru din belsug si am stropit putin cu ulei.

Va doresc pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca se doreste blat subtire, aluatul se imparte in 3 iar pentru mai grosut in 2

2

blatul subtire se rumeneste mai repede, asa ca atentie, verificati!

3

sosul de rosii se poate pune si peste ingrediente dar eu prefer direct pe blat pentru ca il fragezeste

4

numarul de portii este pentru o pizza

5

gustos cu un pahar de vin negru

COMENTARII (4)

Rocsi 1

19.09.2013, 13:42

Bine ai venit

deyutzky 1

29.09.2013, 23:20

arata bine! Bun venit

Panacris 1

30.09.2013, 07:59

Bine ai venit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04