Pizza Polenta

de elucubratiiculinare in Pizza, 27 Iun 2014 | 2644 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g mălai
  • 1 litru apă
  • sare
  • 1 lingură ulei
  • 150 ml suc de roșii / sos de pizza
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • 1/2 linguriță oregano uscat
  • 100 g mozzarella sau cașcaval
  • 200 g cârnați
  • 100 g ciuperci
  • 1 ceapă - opțional
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Polenta:

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Se adaugă în ploaie mălaiul în momentul când apa clocotește și se amestecă bine cu un tel. Se lasă să fiarbă 7-10 minute în funcție de mălai.

Se unge cu ulei o formă de pizza cu diametrul de 30 cm.  Se poate tapeta chiar cu hârtie pergament pentru a se scoate mai ușor la servire. Se răstoarnă mămăliga în formă și se netezește cu o lingură. Se toarnă sosul de roșii peste mămăligă, presărăm busuiocul și oregano și aranjăm ciupercile tăiate felii, cârnații tăiați rondele și mozarella tăiată felii subțiri. Se dă în cuptorul preîncălzit la 200 grade C pentru 20-30 minute.

Servim imediat. Ceapa se curăță și se taie rondele și se aranjează pe farfurie servind cine dorește. Cantitățile date sunt pentru o pizza de persoană cu apetitul foarte mare ;)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza Polenta 329044
retete culinare - Pizza Polenta 329045

COMENTARII (10)

Rocsi 1

27.06.2014, 20:20

Faina!

Dya Daniela Andrei 1

28.06.2014, 15:04

Ioi! Ce gustos arata!

laura_n 1

29.06.2014, 15:20

arata grozav, desi marturisesc ca nu am incercat niciodata! :

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D