Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Tare apetisanta!
1. Amestecam drojdia cu apa calduta si lasam deopate cateva momente
2.Punem faina intr-un vas mare, in care sa putem framanta si facem o gropita in mijloc. Adaugam sarea si zaharul si apoi alternativ apa rece si cea calda(in care am dizolvat drojdia) si framantam un aluat elastic. (daca e nevoie mai adaugam faina sau apa pana iese un aluat nelipicios)
3.Spre final adaugam si uleiul pentru a ne ajuta sa framanatam aluatul mai usor.
4.Cand am terminat de framantat, acoperim cu un prosop curat si lasam la dospsit la caldura cca. 2 ore.
5. Intre timp tocam tot ceea ce vrem sa punem pe pizza: salam, carnaciori, masline etc.
6.Tapetam tava de la aragaz cu unt/ulei si faina si intindem aluatul uniform. Il ungem cu sosul de tomate in care am pus oregano si adaugam: salam, bacon, masline, gogosar, rosii taiate marunt, ciuperci,porumb etc. De toate dupa bunul plac!
7. Batem cele 2 oua cu putina sare si le punem deasupra.
8.Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasam la copt cca 30-40 de minute, in functie de cat de rumenita va place.
9.In ultimele 10 minute punem si cascaval dat pe razatoare( cat de mult :D)
Pizza facuta in casa e cea mai buna!
1
Puteti pune lapte in loc de apa.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult