Pizza pufoasa de casa

de in Pizza, 7 Dec 2013 | 4612 vizualizari

 

Tare apetisanta!

 

INGREDIENTE

  • 1 cub drojdie proaspata(25g)
  • aprox. 600 g faina
  • 200 ml apa calda
  • 200 ml apa rece
  • 2 linguri ulei
  • sos de tomate
  • oregano, sare
  • 2 oua
  • salam, bacon,masline, carnaciori,rosii, ciuperci etc
  • cascaval
  • unt sau ulei pentru uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza pufoasa de casa:

1. Amestecam drojdia cu apa calduta si lasam deopate cateva momente

2.Punem faina intr-un vas mare, in care sa putem framanta si facem o gropita in mijloc. Adaugam sarea si zaharul si apoi alternativ apa rece si cea calda(in care am dizolvat drojdia) si framantam un aluat elastic. (daca e nevoie mai adaugam faina sau apa pana iese un aluat nelipicios)

3.Spre final adaugam si uleiul pentru a ne ajuta sa framanatam aluatul mai usor.

4.Cand am terminat de framantat, acoperim cu un prosop curat si lasam la dospsit la caldura cca. 2 ore.

5. Intre timp tocam tot ceea ce vrem sa punem pe pizza: salam, carnaciori, masline etc.

6.Tapetam tava de la aragaz cu unt/ulei si faina si intindem aluatul uniform. Il ungem cu sosul de tomate in care am pus oregano si adaugam: salam, bacon, masline, gogosar, rosii taiate marunt, ciuperci,porumb etc. De toate dupa bunul plac!

7. Batem cele 2 oua cu putina sare si le punem deasupra.

8.Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasam la copt cca 30-40 de minute, in functie de cat de rumenita va place.

9.In ultimele 10 minute punem si cascaval dat pe razatoare( cat de mult :D)

Pizza facuta in casa e cea mai buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti pune lapte in loc de apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pufoasa de casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ou