Pizza pufoasa si aromata

de gugugh in Pizza, 25 Oct 2010 | 12528 vizualizari

 

O bunatate de pizza pt iubitorii de pizza ....

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 380 gr faina,
  • 210 ml apa,
  • 4 gr drojdie uscata activa,
  • 2 linguritze sare,
  • 27 ml ulei,
  • 2 linguri miere/zahar
  • umplutura:
  • sos rosii amestecat cu busuioc proaspat tocat,
  • salam/kaizer/carnat,
  • cascaval/mozarela,
  • ceapa,
  • ardei kapia,
  • ciuperci
  • sau ce va mai place
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza pufoasa si aromata:

Pt blat: se incalzeste apa la 40 grade si se adauga drojdia uscata. se amesteca cu telul usor ca sa se dizolve dupa care se adauga mierea/ zaharul si se lasa cateva minute sa se odihneasca. Se adauga uleiul si sarea si se amesteca in continuare cu telul. Faina se adauga treptat cate o cana , folosind la inceput telul apoi mana. Se framanta aluatul pe masa de lucru, pana devine o coca moale dar nu lipicioasa si elastica. Daca mai e nevoie se mai adauga foarte putina faina. Se formeaza o minge din coca obtinuta . Se ia un vas curat se unge generos cu ulei si se pune mingea cu susul in jos si apoi se rastoarna astfel incat sa se acopere cu o pelicula de ulei pe toata suprafata . Se acopera vasul cu folie de plastic si se pune la frigider pt 1-2 zile. Coca tb sa isi dubleze volumul, acesta e secretul acestui blat super bun.

Dupa 1-2 zile cand coca si-a dublat volumul se rup bucati din coca se intind si se pune umplutura. se coace in cuptorul preincalzit.

TIPS-URI

1

eu pregatesc pizza dupa 1 zi de stat la frigider , isi dubleaza deja volumul

2

e ff buna calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pufoasa si aromata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

nadina73 1

04.11.2010, 14:09

super buna deci

Ligia Bxl 1

26.11.2010, 02:13

5 furci de la mine ca arata bine

adry88 1

11.05.2011, 15:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat subtire