Pizza Quatro Formaggi

de Miha in Pizza, 26 Iun 2013 | 2763 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de pizza:
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 150 ml apa
  • ~300 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru topping:
  • Camembert Milkana
  • Gorgonzola
  • Mozzarella
  • Parmezan
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1/2 conserva rosii in suc
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare si piper
  • oregano si busuioc verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Quatro Formaggi:

Blat de pizza:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul in foaie subtire pe masa presarata cu faina, apoi il transferam in tava bine unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.

Preparam sosul de rosii: punem toate ingredientele in blender si mixam pana amestecul devine omogen. Turnam in strat omogen peste blatul de pizza ce l-am intepat cu furculita din loc in loc.

Aranjam apoi branza Camembert, Gorgonzola si mozzarella, toate taiate cubulete. Presaram cu parmezan ras si dam la cuptor la foc mediu, pana aluatul se rumeneste usor si branzeturile s-au topit.

Se feliaza si se serveste fierbinte. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza Quatro Formaggi-0
Pizza Quatro Formaggi-1

COMENTARII (46)

Miha

Miha 1

27.06.2013, 21:37

Ruxy, nici mie nu prea mi-a placut gorgonzola. Data viitoare nu mai cumpar!

Irina

Irina 1

27.06.2013, 21:59

eu am incercat paste quatro formaggi si mi-au placut. Banuiesc ca si pizza ta mi-ar fi pe plac...

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

30.06.2013, 21:39

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!