Pizza Ratatouille

de Angelica in Pizza, 13 Oct 2013 | 1420 vizualizari

 

La aceasta Pizza Ratatouille, combinatia cu legume este de-a dreptul atragatoare:)
Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -500 gr.faina
  • -300 ml. apa calduta
  • -1 plic de drojdie
  • -1 lingura de sare
  • -1 linguri de zahar
  • -3 linguri de ulei de masline
  • Topping:
  • -2 carnat de casa proaspeti
  • -1 ardei rosu curatat si taiat fasii mari
  • -1 ardei rosu curatat si taiat fasii mari
  • -1 ceapa rosie curatata si taiata fasii mari
  • -1 ceapa galbena curatata si taiata fasii mari
  • -3 fire de ceapa verde taiata rondele
  • -1/2 dovleac placintar curatat si taiat cuburi potrivit de mari
  • -150 gr.hribi sau orice alte ciuperci curatate si taiate in bucati mari
  • -150 gr. rosii curatate de pielita si taiate cuburi mari
  • -100 gr.mazare verde
  • -1 fir de cimbru
  • -4 catei de usturoi
  • -100 ml.vin alb
  • -ulei de masline
  • -sare si piper
  • Mai avem nevoie de:
  • -ketchup Univer
  • -200 gr.cascaval sau mozzarella
  • -frunze de busuioc proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Ratatouille:

Aluat:

1.Punem intr-un castron faina cernuta, drojdia si zaharul.

2.Amestecam usor cu o lingura de lemn toate ingredientele adaugand treptat apa calda.Continuam sa amestecam pana aluatul incepe sa se formeze, cam 30  de secunde.

3.Lasam sa se odihneasca 5 minute, dupa care adaugam uleiul de masline, sarea si mai amestecam pentru inca 30-50 de secunde.Il rasturnam apoi pe masa pudrata lejer cu faina si il framantam cu mainile pentru inca vreo 5-8 minute.Daca aluatul are un aspect uniform, elastic, inseamna ca este gata.

4. Impartim aluatul in doua bucati, le acoperim  cu un prosop de bucatarie si le lasam la dospit pentru 45-50 de minute.

Topping:

1.Punem intr-o tigaie mai mare ulei de masline.Luam carnatul si tragem cu mana din membrana bucatele mici de carne de marimea unor chiftelute.Le punem la prajit in tigaie pana se rumenesc, intorcandu-le pe toate partile.

2.Cand chiftelutele din carnat sunt aurii, adaugam toate cele 3 tipuri de ceapa, ardeii, usturoiul si calim totul bine vreo 3 minute.

3.Adaugam apoi ciupercile si mai calim 2 minute.

4.Punem apoi dovleacul, rosiile, firul de cimbru, vinul, sare si piper dupa gust, acoperim tigaia cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana lichidul scade si legumele sunt patrunse.Cand sunt gata luam tigaia deoparte.

Asamblare:

1.Cand timpul de dospit a trecut, luam fiecare bila de aluat si o intindem cu ajutort mainilor intr-un cerc mare si subtire.

2.Ungem toata suprafata feliilior de pizza cu ketchup, punem apoi cu o lingura  ratatouille, radem cascaval si dam tava la cuptor la foc iute pana pizza este bine rumenita.

3.Servim pizza fierbinte, garnisita cu busuioc proaspat.

Pofta buna va doresc!

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza Ratatouille-0
Pizza Ratatouille-1
Pizza Ratatouille-2
Pizza Ratatouille-3
Pizza Ratatouille-4

COMENTARII (19)

Lia_

Lia_ 1

13.10.2013, 23:02

compozitia e savuroasa si pozele minunate

Angelica

Angelica 1

14.10.2013, 06:07

Fetelor multumesc frumos!

diana_k

diana_k 1

14.10.2013, 08:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!