Pizza Ratatouille

de Angelica in Pizza, 13 Oct 2013 | 3932 vizualizari

 

La aceasta Pizza Ratatouille, combinatia cu legume este de-a dreptul atragatoare:)
Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -500 gr.faina
  • -300 ml. apa calduta
  • -1 plic de drojdie
  • -1 lingura de sare
  • -1 linguri de zahar
  • -3 linguri de ulei de masline
  • Topping:
  • -2 carnat de casa proaspeti
  • -1 ardei rosu curatat si taiat fasii mari
  • -1 ardei rosu curatat si taiat fasii mari
  • -1 ceapa rosie curatata si taiata fasii mari
  • -1 ceapa galbena curatata si taiata fasii mari
  • -3 fire de ceapa verde taiata rondele
  • -1/2 dovleac placintar curatat si taiat cuburi potrivit de mari
  • -150 gr.hribi sau orice alte ciuperci curatate si taiate in bucati mari
  • -150 gr. rosii curatate de pielita si taiate cuburi mari
  • -100 gr.mazare verde
  • -1 fir de cimbru
  • -4 catei de usturoi
  • -100 ml.vin alb
  • -ulei de masline
  • -sare si piper
  • Mai avem nevoie de:
  • -ketchup Univer
  • -200 gr.cascaval sau mozzarella
  • -frunze de busuioc proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Ratatouille:

Aluat:

1.Punem intr-un castron faina cernuta, drojdia si zaharul.

2.Amestecam usor cu o lingura de lemn toate ingredientele adaugand treptat apa calda.Continuam sa amestecam pana aluatul incepe sa se formeze, cam 30  de secunde.

3.Lasam sa se odihneasca 5 minute, dupa care adaugam uleiul de masline, sarea si mai amestecam pentru inca 30-50 de secunde.Il rasturnam apoi pe masa pudrata lejer cu faina si il framantam cu mainile pentru inca vreo 5-8 minute.Daca aluatul are un aspect uniform, elastic, inseamna ca este gata.

4. Impartim aluatul in doua bucati, le acoperim  cu un prosop de bucatarie si le lasam la dospit pentru 45-50 de minute.

Topping:

1.Punem intr-o tigaie mai mare ulei de masline.Luam carnatul si tragem cu mana din membrana bucatele mici de carne de marimea unor chiftelute.Le punem la prajit in tigaie pana se rumenesc, intorcandu-le pe toate partile.

2.Cand chiftelutele din carnat sunt aurii, adaugam toate cele 3 tipuri de ceapa, ardeii, usturoiul si calim totul bine vreo 3 minute.

3.Adaugam apoi ciupercile si mai calim 2 minute.

4.Punem apoi dovleacul, rosiile, firul de cimbru, vinul, sare si piper dupa gust, acoperim tigaia cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana lichidul scade si legumele sunt patrunse.Cand sunt gata luam tigaia deoparte.

Asamblare:

1.Cand timpul de dospit a trecut, luam fiecare bila de aluat si o intindem cu ajutort mainilor intr-un cerc mare si subtire.

2.Ungem toata suprafata feliilior de pizza cu ketchup, punem apoi cu o lingura  ratatouille, radem cascaval si dam tava la cuptor la foc iute pana pizza este bine rumenita.

3.Servim pizza fierbinte, garnisita cu busuioc proaspat.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Lia_ 1

13.10.2013, 23:02

compozitia e savuroasa si pozele minunate

Angelica 1

14.10.2013, 06:07

Fetelor multumesc frumos!

diana_k 1

14.10.2013, 08:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ansoa