Pizza regina

de Sylvia in Pizza, 21 Noi 2012 | 2050 vizualizari

 

Va prezint o reteta de pizza gurmanda, comanda speciala a sotului meu, plina de bunatati.

 

INGREDIENTE

  • aprox 240-250 grame de aluat
  • sos de rosii aromatizat cu busuioc
  • mozzarella
  • jambon
  • jambon crud afumat
  • ciuperci champignon
  • ardei iute
  • ardei rosu
  • galbenus de ou crud
  • foi verzi de busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza regina:

Aluatul este facut cu faina bio care este mai inchisa la culoare dar care are o aroma deosebita, il fac dupa reteta clasica de 500 grame faina, drojdie proaspata, putin apa calda si putin zahar brun. Fac un amestec de drojdie cu apa calda si zahar, il las putin la cald si apoi in pun in faina; il acopar cu un strat subtire de faina si las sa faca bule, semn ca incepe de dospeasca. Se framanta aluatul cu apa calda si sare spre final, se adauga tot sore final putin ulei de masline. Se lasa la dospit 2 ore la temperatura ambianta si apoi 12-24 ore la rece, asa o sa avetiun aluat “matur” si o pizza excelenta, este modul in care se prepara aluatul si la restaurantul unde lucrez.

Pentru pizza avem nevoie de o bula de aprox 240 grame de aluat, pe care o intindem in strat subtire. Se garniseste cu sos de rosii aromatizat cu busuioc, mozzarella rasa , patrate de jambon si ciuperci taiate felii. Am mai pus si rondele de ardei rosu si rondele de ardei iute.

Se coace in cuptorul incins la 230 de grade timp de 10-12 min , dupa ce e scoasa din cuptor se garniseste cu jambon crud afumat si se pune in mijloc un galbenus de ou crud ( sa fie ou bio si foarte proaspat) si se adauga cateva foi de busuioc verde

Daca va intrebati ce rol are oul va raspund fara sa stau pe ganduri, oul care se va sparge si va imbraca bucatile de pizza fierbinte va fi ca un sos onctuos si aromat, va da un gust deosebit si va completa perfect textura de pizza crocanta.

Pofta buna si la noi retete gustoase !

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza regina-0
Pizza regina-1

COMENTARII (36)

COSTEO 1

26.05.2013, 15:02

Bunacuine place

Sylvia 1

04.06.2013, 19:08

Sylvia 1

11.10.2013, 23:13

vai ce dor imi e de o pizza!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04