Pizza rulata

de Ojo in Pizza, 12 Ian 2013 | 844 vizualizari

 

Banuiesc ca toti am trait acele clipe minunate cand am mancat o pizza. Si atat de mult ne-a prins gustul incat cu urmatoarea ocazie am incercat iar si iar.
Astazi vom pregati o pizza.. iesita din comun, dar cu un gust la fel de bun ca cel autohton.

 

INGREDIENTE

  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 cana apa calda
  • 1 varf sare
  • 2 lg ulei
  • 300 g faina
  • 3 lg seminte de in
  • 3 lg mac
  • 3 lg susan
  • 3 lg marar uscat
  • 1/2 lg seminte de chimen
  • 1 roata de cascaval
  • 1 cutie de porumb
  • 1 cutie de ciuperci
  • 100 g masline
  • 100 g branza telemea
  • 1 ceapa mai mare (optional)
  • 1 ardei gras
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza rulata:

Desi vedeti o lista luunga de ingrediente, veti vedea ca nu costa foarte mult, iar fiecare ingredient va da aroma sa.

Pentru inceput intr-un castron punem cana de apa calda. Bagam drojdia si cu o furculita o topim. Separat in alt bol, amestecam faina, semintele de in, mac, susan, oregano, chimen, sarea.

Dupa ce s-a omogenizat drojdia cu apa calda, punem uleiul si apoi incepem sa turnam cate putin, faina amestecata cu semintele. Apoi incepem sa framantam cu mana. (daca mai trebuie faina, mai adaugati pana nu se mai lipeste de mana. Totul tine de cat e cana de apa de mare).


Dupa ce a iesit o coca, de forma unui grefruit mare, o lasam la dospit cca. 30 min acoperita.

O luam si o separam in 2.

Intindem apoi jumatatea de coca astfel incat sa fie de lungimea tavii dumneavoastra iar latimea sa fie cam de 20 cm. O parte din coca intinsa va fi unsa cu ketchup, iar peste cealalta se va pune un rand, de sus in jos, de fasii de branza telemea, un rand de masline, ciupercile, apoi peste acestea puneti porumbul, ardeiul si ceapa amestecate, apoi radeti cascavalul.

Se ia partea unsa cu ketchup si se roteste peste cealalta ornata cu ingredientele de mai sus. Se roteste ca un strudel. Apoi se pune pe hartia de copt in tava, si se cresteaza ca painea ca sa se poata coace.

ATENTIE! Se baga la foc mic de la inceput si pana la sfarsit. Se tine cca. 60-70 min.

Optional puteti pune nuci pe deasupra sau susan. Cine prefera carnea, poate pune si carne in ea, mezeluri sau carnea fiarta.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza rulata 197570
retete culinare - Pizza rulata 197571
retete culinare - Pizza rulata 197572
retete culinare - Pizza rulata 197573
retete culinare - Pizza rulata 197574
retete culinare - Pizza rulata 197575

COMENTARII (16)

Ojo 1

17.01.2013, 11:31

Stai linistita Andreea, va trebui sa se straduiasca mai mult ca sa reuseasca. Iar reusita nu e garantata
Diaconta, cat despre pizza, iti dau cu drag, si nu vreau nimic in schimb

diaconta 1

17.01.2013, 11:37

)) eu sper sa nici nu-mi reuseasca
din cate am observat,Remy a fost dus doar sa pregateasca un ....desert
Multumesc pentru pizza, dar de ce nu vrei nimic in schimb? nu-ti place cum gatesc?

diaconta 1

17.01.2013, 12:07

Nu sunt eu asa rea cum par

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D