Pizza rustica

de Dana_Retetegg in Pizza, 19 Dec 2012 | 2562 vizualizari

 

Pizza rustica, delicioasa, facuta 100% in casa, cu blat pufos si topping din belsug :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina,
  • 1 cub (25g) drojdie,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 2 lingurite de zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 3 linguri de ulei.
  • Pentru topping:
  • sunca presata,
  • ciuperci,
  • sos de rosii,
  • ardei,
  • ceapa,
  • porumb,
  • masline,
  • ou,
  • oregano,
  • cascaval.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza rustica:

Am pus faina cernuta intr-un bol.

Am adaugat sare si zahar.

Drojdia am dizolvat-o in lapte caldut si am adaugat-o peste faina. Am pus uleiul si am framantat un aluat elastic dar nu foarte moale.

L-am lasat 1 ora sa creasca la loc cald.

Se intinde aluatul pe masa infainata pana ajungem la grosimea si forma dorita (la mine a avut o forma total aiurea :)).  

Apoi se aseaza in tava pe hartie de copt.  

Se pune pe blat sosul de rosii, apoi celelalte ingrediente in ce ordine dorim, pastram insa oul pentru mijlocul blatului si cascavalul ras il punem deasupra.  

Am lasat in cuptor la foc mic spre mediu 20 minute.  

Am servit fierbinte :)  

Un super deliciu!!

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza rustica-0
Pizza rustica-1
Pizza rustica-2
Pizza rustica-3

COMENTARII (31)

Lau

Lau 1

19.12.2012, 20:14

mirela0911

mirela0911 1

19.12.2012, 20:59

o felie e a mea!

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

19.12.2012, 21:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!