Pizza rustica

de Corinuta in Pizza, 20 Feb 2015 | 3193 vizualizari

 

Inca o reteta marca Laura Vitale si pot sa spun ca am fost tare incantati de rezultat, s- a mancat pe repede inainte. Va propun sa o incercati macar o data.

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat:
  • 250 g faina
  • 150 ml lapte
  • 2-3 linguri ulei
  • 20 g drojdie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • Ptr toping:
  • 200 g mozarella rasa
  • 2-3 cartofi fierti in coaja
  • 1 fir de rozmarin proaspat
  • 1 lingura ulei
  • sare, piper macinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza rustica:

Se amesteca faina cu sarea, se adauga laptele caldut si uleiul. Drojdia si freaca impreuna cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga la faina. Se framanta aluatul minim 10 minute cu mainile bine unse cu ulei sau cu mixerul ori la masina de paine. Dupa aceea se unge bine cu ulei, se pune intr-un bol care se acopera cu o folie transparenta. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul(circa 30 de minute) in cuptorul cu microunde l-am pus eu.

Se curata cartofii de coaja si se feliaza. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Pregatim o tava mare  de aragaz sau doua rotunde mai mici-eu am pus si hartie de copt in ea. Se scoate aluatul si pe masa infainata se apasa cu mainile, puteti sa-l intindeti si cu sucitorul, important este sa fie de marimea tavii si sa lasati marginile mai grosute. Se aseaza in tava, deasupra presaram mozarella, asezam feliile de cartofi, presaram frunzulitele de rozmarin, dupa care asezonam cu sare si piper si stropim totul cu ulei.

Se da pizza la cuptorul incins pentru maxim 15 minute, este gata cand marginile se rumenesc usor. Se serveste imediat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

aluatul trebuie framantat minim 10-15 minute neaparat, altfel nu va fi pufos dupa ce se coace

2

eu l-am pus la dospit in cuptorul cu microunde sa fie ferit de curentii de aer si a dospit foarte repede

3

daca ungeti aluatul bine cu ulei nu va face pojghita cand dospeste

4

daca faceti in tava rotunda de pizza, impartiti aluatul in doua si ingredientele ptr topping la fel

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rustica" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (23)

Corinuta 1

21.02.2015, 18:18

Merge Miha, chiar foarte bine ! De fapt, aseara dupa ce am mancat mi-am desfacut o bere cu Mojitos, un deliciu!

Corinuta 1

21.02.2015, 18:20

Tare buna e Cris, cu siguranta ti-ar placea!

Corinuta 1

21.02.2015, 18:25

Nici eu nu am mai papat din asta Simo scumpa si cand am vazut video-ul fix asa m-am gandit: "pizza cu cartooofi"? Dar fiindca am mai facut de la ea o reteta delicioasa, am zis ca incerc,ce daca nu ne place? nu mai fac! dar cu siguranta din asta o sa mai fac!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat de conopida