Pizza salami

de Oana in Pizza, 29 Iun 2011 | 4660 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 ml lapte rece
  • un pliculet cu drijdie uscata
  • o lingurita rasa de sare
  • 350 g faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sos de rosii:
  • 2 rosii mari de gradina
  • busuioc, cimbru, sare
  • o lingura ulei de masline
  • Topping:
  • felii de salam, picant sau uscat
  • felii de bacon
  • ardei gras rosu
  • rondele de masline negre si verzi
  • cascaval /mozzarella
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza salami:

Pentru blat, se pune faina intr-un castron, se amesteca cu drojdia uscata si sarea, apoi se toarna uleiul si laptele. Se framanta un aluat elastic, care nu se mai lipeste de castron si se lasa jumatate de ora la frigider. Intre timp se prepara sosul de rosii. Se spala rosiile, se curata de piele, se scot cotoarele si se mixeaza cu blenderul. Se amesteca apoi cu uleiul de masline si condimentele.

Se unge o tava de pizza cu ulei si se intinde blatul, se toarna deasupra sosul de rosii, se presara cascaval ras sau mozzarella. Se pun apoi feliile de salam, bacon, rondelele de masline si ardeiul gras taiat fasii. Deasupra se rade iar cascaval si se pune tavain cuptorul incins pana cand blatul este copt.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza salami 112547
retete culinare - Pizza salami 112552
retete culinare - Pizza salami 112553
retete culinare - Pizza salami 112555

COMENTARII (21)

adry88 1

02.07.2011, 16:03

extraordinar de buna

ionela2682 1

12.07.2011, 21:25

Bya Ralu 1

20.12.2012, 23:41

buna pizza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18