Pizza salami

de T I M E A in Pizza, 1 Dec 2012 | 1673 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina neagra
  • 250 gr faina alba
  • un plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 4 linguri ulei
  • 340 ml apa calduta

Sos: 150 ml suc de rosii, sare, piper, praf de usturoi, oregano

  • 250 gr salam uscat
  • 2 buc ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 1 rosie
  • cascaval
  • sare si piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza salami:

Ingredientele sunt pentru 2 pizza.
Punem drojdia la dospit timp de 10-15 min., in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar.
Faina o amestecam cu sarea. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand treptat restul de apa calduta. Framantam cu mana in continuare adaugand spre final uleiul. Framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini, apoi acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald aprox 30-40 min.

Impartim aluatul in doua.

Intindem aluatul si il asezam in tava unsa cu putin ulei. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 10 minute.

Scoatem din cuptor si ungem cu sos. Asezam pe rand feliile de ceapa, un strat de cascaval ras, apoi salamul si ardeiul inca un strat de cascaval si deaupra feliile de rosii. Saram si piperam si dam la cuptor inca aprox 15-20 minute.

Servim cald cu sos chili.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza salami 191406
retete culinare - Pizza salami 191407
retete culinare - Pizza salami 191408
retete culinare - Pizza salami 191409
retete culinare - Pizza salami 191410

COMENTARII (42)

elucubratiiculinare 1

02.12.2012, 09:09

cat de bine arata

MonaMimi 1

02.12.2012, 13:39

foarte bun

T I M E A 1

02.12.2012, 15:47

Elucubratii , Mon

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55