Pizza salami de casa

de Larisel in Pizza, 16 Noi 2013 | 992 vizualizari

 

Cu pofta de pizza in aceasta zi de sambata. Desi initial am zis ca nu am suficiente ingrediente, am pornit totusi procesul. Reteta de blat este data de mama uneia dintre colegele mele de camera. A iesit foarte bun!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • un ou
  • o cana de apa calduta(aprox 200 ml)
  • un pachetel de drojdie
  • o lingura de margarina
  • un praf de sare

Pentru sos:

  • suc de rosii sau pasta de tomate
  • o lingurita de zahar
  • piper
  • sare
  • oregano
  • foi de dafin

Restul ingredientelor:

  • salam
  • cascaval
  • masline
  • porumb
  • ciuperci
  • 2 oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza salami de casa:

Inainte de pregatirea blatului taiem salamul(cubulete sau felii), ciupercile si cascavalul care poate fi razuit sau taiat in cubulete, depinde cum vreti.

Intr-un ibric punem sucul de rosii, piperul, sarea, lingurita de zahar si 2 foi de dafin plus oregano si dam la foc pana se ingroasa.

In apa calduta dizolvam drojdia si margarina, adaugam oul si sarea apoi faina treptat pana obtinem un aluat care nu se lipeste si este usor de manevrat. Intindem aluatul si il punem in tava unsa cu margarina sau ulei si tapetata cu faina.

Peste aluatul intins turnam doua linguri de sos pe care le intindem pe toata suprafata, apoi incepem sa punem ciupercile, salamul, maslinele si porumbul. Batem cele 2 oua si turnam peste cat se poate de uniform si bagam la cuportul incalzit. 

La mine a durat aproximativ 20 de minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza salami de casa 278870
retete culinare - Pizza salami de casa 278871
retete culinare - Pizza salami de casa 278872

COMENTARII (8)

Rocsi 1

17.11.2013, 11:01

nadea68 1

17.11.2013, 12:08

madalinanicoleta 1

17.11.2013, 12:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55