Pizza si calzoni

de Adele in Pizza, 5 Iun 2014 | 2937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • 300 ml apa calda
  • 15 gr sare
  • 3 linguri ulei.
  • Pizza:
  • 4 cartofi fierti.
  • 3 carnati proaspeti (200 gr)
  • Cascaval (100 gr)
  • parmezano ras(50 gr)
  • Calzoni:
  • Ricotta
  • sunca presata
  • cascaval
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza si calzoni:

Pregatim un aluat potrivit nici prea moale nici prea elastic pe care il lasam la crescut cel putin o ora.

Dupa care il impartim in 8 parti:

Pizza: luam 4 bucati de aluat  si intindem cate o foaie din fiecare,asezam in tava,deasupra punem cartofii fierti (ii puteti taia marunt,sau dati prin razatoare) ,punem carnat (pe care il coacem cateva minute in tigaie) cascaval si parmezan.Se dau la cuptor pentru 20 de minute la 200°.

Calzoni:luam cele 4 bucati de aluat ramase si le intindem pe fiecare ,punem ricotta (pe care o amestecam cu sare si piper dupa gust) si sunca presata, cascavalul dupa care inchidem si formam calzoni ,intorcand bordul. Se ung cu ulei si se presoara susan se dau la cuptor 20 de minute la 200°.

TIPS-URI

1

Pentru pizza: se pot folosi si ciuperci.

2

Pentru calzoni : se poate folosi orice tip de umplutura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza si calzoni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat pufos