Pizza speciala

de antohecristina in Pizza, 10 Oct 2013 | 380 vizualizari

 

O reteta usoara, cu rezultat garantat.

 

INGREDIENTE

  • pt blat
  • 350 gr faina alba
  • jumatate lingurita sare o
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui sau de masline
  • doua linguri drojdie uscata
  • 225 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • pt topping
  • 100 g muschi file
  • ciuperci
  • 100 g carnaciori
  • 100 g salam
  • 150 g cascaval ras
  • mirodenii preparate din busuioc,oregano si usturoi pisat
  • 10 linguri de ketchup Univer
  • cateva feliute de ardei rosu
  • masline taite
  • boabe de porumb
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza speciala:

Intr-un vas gradat se masoara 225 ml de apa calduta. Se adauga 1 lingura de zahar, 2 linguri de drojdie uscata, se amesteca si se lasa amestecul 15 min pana nu face spuma.Se adauga acest amestec intru-un bol mai mare in care se pune faina,sarea si uleiul .Se amesteca aluatul, de preferat cu o lingura si dupa ce se mai leaga si cu mainile.Pe o masa presarata cu faina se scoate aluatul si se framanta 2-3 minute.Ca sa nu se lipeasca de maini mai presarati cate putina faina.Aluatul il puneti intr-un bol si lasati cam 30 de minute sa creasca acoperit cu un prosop sau capac.

Puneti aluatul in tava de pizza,unsa cu putin ulei in prealabil, si ridicati usor bordurile, nu mult, cam de 1 cm.Ungeti aluatul cu ketchup si presarati o lingurita de mirodenii pentru pizza .Adaugati restul ingredientelor si decorati dupa gust.Puneti pizza la cuptor pana se rumeneste usor .

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Daca folosesti faina bogata in gluten, vei avea un blat crocant.

COMENTARII (2)

Rocsi 1

10.10.2013, 10:57

Buna

MotanLaOale 1

10.10.2013, 11:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55