Pizza taraneasca

de Oana in Pizza, 28 Oct 2009 | 10166 vizualizari

 

Aluatul se face excelent la masina de paine dar si framantat cu mana, apoi lasat la dospit.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 ml apa
  • 1 si 1/4 lingura ulei de masline
  • 1 si 1/4 lingurita sare
  • 400 g faina
  • 1 si 1/4 lingurita drojdie granulata
  • Umplutura:
  • 200 g kaizer feliat
  • 100 g masline feliate
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 linguri cu boabe de porumb
  • 4 linguri cu ciuperci din conserva
  • 100 g cascaval
  • 100 g mozzarella
  • o ceasca suc de rosii
  • sare, piper, cimbru, busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza taraneasca:

Daca aveti masina de paine, puneti ingredientele in aceasta ordine si setati programul de framantat si dospit. Daca nu aveti, framantati un aluat din aceleasiingrediente, pana nu se mai lipeste de maini, apoi lasati la dospit o ora, la loc caldut.

In tava de aragaz unsa cu putin ulei se intinde aluatul, ridicand putin marginile. Sucul de rosii se amesteca cu sare, piper, cimbru si busuioc, dupa gust, apoi se intinde in strat subtire peste foaia de aluat. Se presara cascavalul ras, kaizerul taiat feliute de grosimea unui deget, ardeiul gras taiat julien, maslinele, ciupercile si porumbul. Deasupra se aseaza feliute subtiri de mozzarella. Se coace in cuptorul incins 20 de minute, la foc potrivit, pe gratarul de sus.

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza taraneasca-0
Pizza taraneasca-1
Pizza taraneasca-2
Pizza taraneasca-3
Pizza taraneasca-4
Pizza taraneasca-5

COMENTARII (9)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

17.12.2009, 17:22

ANCA

ANCA 1

17.12.2009, 18:39

a iesit perfect,si o pizza suuupeeeer!

Oana

Oana 1

17.12.2009, 20:40

Ancuta, ma crezi ca si noi tot pizza asta am papat acum?? Gand la gand!! Eu am pus aluatul in masina, am plecat la piata, am venit si era gata reteta este din carticica masinii de paine, suuuper!! ma bucur ca v-a placut si voua!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!