Pizza taraneasca

de Oana in Pizza, 28 Oct 2009 | 10055 vizualizari

 

Aluatul se face excelent la masina de paine dar si framantat cu mana, apoi lasat la dospit.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 ml apa
  • 1 si 1/4 lingura ulei de masline
  • 1 si 1/4 lingurita sare
  • 400 g faina
  • 1 si 1/4 lingurita drojdie granulata
  • Umplutura:
  • 200 g kaizer feliat
  • 100 g masline feliate
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 linguri cu boabe de porumb
  • 4 linguri cu ciuperci din conserva
  • 100 g cascaval
  • 100 g mozzarella
  • o ceasca suc de rosii
  • sare, piper, cimbru, busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza taraneasca:

Daca aveti masina de paine, puneti ingredientele in aceasta ordine si setati programul de framantat si dospit. Daca nu aveti, framantati un aluat din aceleasiingrediente, pana nu se mai lipeste de maini, apoi lasati la dospit o ora, la loc caldut.


In tava de aragaz unsa cu putin ulei se intinde aluatul, ridicand putin marginile. Sucul de rosii se amesteca cu sare, piper, cimbru si busuioc, dupa gust, apoi se intinde in strat subtire peste foaia de aluat. Se presara cascavalul ras, kaizerul taiat feliute de grosimea unui deget, ardeiul gras taiat julien, maslinele, ciupercile si porumbul. Deasupra se aseaza feliute subtiri de mozzarella. Se coace in cuptorul incins 20 de minute, la foc potrivit, pe gratarul de sus.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza taraneasca 9865
retete culinare - Pizza taraneasca 9866
retete culinare - Pizza taraneasca 9867
retete culinare - Pizza taraneasca 9868
retete culinare - Pizza taraneasca 9869
retete culinare - Pizza taraneasca 9870

COMENTARII (9)

gaby_duceag 1

17.12.2009, 17:22

ANCA 1

17.12.2009, 18:39

a iesit perfect,si o pizza suuupeeeer!

Oana 1

17.12.2009, 20:40

Ancuta, ma crezi ca si noi tot pizza asta am papat acum?? Gand la gand!! Eu am pus aluatul in masina, am plecat la piata, am venit si era gata reteta este din carticica masinii de paine, suuuper!! ma bucur ca v-a placut si voua!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: